Staňte se předplatitelem našich časopisů
mojepredplatne.cz

Story 33

Story 33 

  • Nejsledovanější rebelka českého šoubyznysu AGÁTA HANYCHOVÁ má syna. Jaké jsou její první rodičovské dojmy?
  • Muzikálový zpěvák, hvězda divadel Broadway a Hybernia MARIAN VOJTKO nás pozval na návštěvu do svého bytu, který se ale brzy chystá opustit…
  • MARTINA GAVRIELY je rozvedená, spokojená, propuštěná, ale nikoli opuštěná.
  • Módní editorial pro Story nafotila nejznámější česká lékárnice, moderátorka a modelka JANA DOLEŽELOVÁ. Jak se vám líbí v umně kombinovaných hravých modelech plných kovového lesku a orientální inspirace?
  • PAVEL ZEDNÍČEK rád objevuje nové světy. V poslední době je to především Thajsko.
     

Neskutečná bašta

Čtu si titulek v rubrice Vaří pro vás (str. 54) a vybaví se mi minulý víkend. Byli jsme s přítelem pozváni na narozeniny mého švagra a jeho dvou kamarádů. Kulatiny se slavily na obrovském statku nedaleko Křivoklátu, jenž byl kdysi půl obytná budova, půl ovčín, aby jej potom dědeček nynějšího majitele přetvořil v nádherný malířský ateliér s množstvím starožitných relikvií a vůní pastelových barev. Bylo krátce po poledni, tedy tak akorát čas na letní obídek. Dlužno podotknout, že jsme doma již skoro před rokem poměrně rázně změnili stravovací návyky. Snažíme se jíst spíše více menších dávek lehkého a pro tu kterou hodinu vhodného jídla, takže ovoce ráno, zeleninu odpoledne, pečivo žádné... Servírování se ujala moje sestra (švagrova žena) a jako „předkrmík“ před nás na bytelný dřevěný stůl postavila hluboký talíř nešizeného guláše s chlebem. Po něm následovala sestřina specialita – „krokakuře“. Pro ty, co snad netuší: v krůtě je nádivka, v nádivce kachna, v kachně nádivka, v nádivce kuře, v kuřeti nádivka. Vše jest vykostěno, nádivka každá jiná, pečeno při mírné teplotě asi třináct hodin. Již během podávání nemalých kusů této drůběží matrjošky zaplnila prostor libá vůně pečeného selátka. Na stolech přistály mísy plné zeleniny. Jedna ze sestřiných kamarádek přinesla houbový štrúdl. Kamarád Honzík nakrájel jablkový štrúdl s ořechy. Odněkud se zjevila buchta s drobenkou a meruňkový koláč. Oslavenci byli obdarováni každý jiným dortem – nutno ochutnat... Zbytek selátka? No ten se tam nedá nechat! Inu, každý z asi 60 hostů přinesl „něco malého na zub“ a nepřetržité obžerství se tak protáhlo až do noci. A vlastně i dál, protože jsme hned za humny našli velikánské pravé hřiby, z nichž bylo třeba udělat řízečky na neděli a smaženici na pondělí. Abych byla upřímná, nevím, jak dlouho budu ta dvě kila nabraná na Křivoklátsku zase shazovat. Ale co, když je léto a navíc to byla tak neskutečná bašta! :-)

Letní týden se Story!

Daniela Prokopová, šéfredaktorka

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky