Pro milovníky dobrého jídla: Gastronomický festival GASTRO TOUR 2014 je tady
Zábava 18.2.2014

Pátý ročník festivalu profesionální gastronomie se nezadržitelně blíží. Na výstavišti v Praze Holešovicích budou od 20. do 23. února 2014 opět k zhlédnutí i k ochutnání práce profesionálů ze všech gastronomických oborů.
- Pro letošní ročník gastronomického festivalu připravila pořádající společnost T&M CREATIVE ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR celou řadu inovací a inspirací.
Na prezentačních scénách řada významných osobnosti domácí gastronomické scény a hotelnictví představí žhavé novinky a trendy v oboru, předvedou nové suroviny, technologie a vybavení formou přednášek, živých prezentací a degustací.
Na scéně GASTRO REPORT&MINUTKA ve spolupráci s Kulinářskou akademií AKC ČR budou mít šanci registrovaní profesionálové zdokonalovat své umění a seznámit se s gastronomickými novinkami po boku předních kuchařů, stejně jako na scéně CAFFÉ & PATISSERIE, která je již tradičně zasvěcena profesionálním cukrářům, světu kavárenství i čajové kultury. HOTREQ FÓRUM pak ukáže nové inspirace a zajímavé postřehy zejména provozovatelům ubytovacích zařízení.
V tematických gastronomických zónách budou moci všichni návštěvníci GASTRO TOUR sledovat, trénovat i ochutnat přípravu trendových pokrmů ve stylu Fresh Food, Slow Cooking, ale i osvědčenou domácí kuchyni, ovšem v moderních úpravách a kombinacích. Pro návštěvníky je připravena i celá řada setkání s perlami zahraniční gastronomie, jakým bude páteční ústřicové odpoledne nebo víkendové grilování, sushi a další. Cukráři nás potěší novými druhy zmrzliny, čokolády, zdobením dortů a dalšími sladkými disciplínami. GASTRO TOUR se nevyhne ani tématům, jakým je například problematika školního stravování.
Laický milovník gastronomie také nepřijde zkrátka. Nejen že uvidí v akci přední domácí a zahraniční gastronomické špičky, ale bude mít šanci ochutnat výsledky jejich práce. Ať už zvolí oblíbené jídlo v tematických restauracích, nebo půjde objevovat nové chutě do kulinářských studií, prožije množství gastronomických zážitků. Čeká na něj i řada pivních speciálů, dobré kávy, čaje a dalších nápojů, také široká nabídka cukrářských výrobků a delikates.
Festival gastronomie a hotelnictví probíhá v rámci veletrhu TOP GASTRO&HOTEL, souběžně s veletrhy HOLIDAY WORLD a GOLF SHOW.
Více informaci a podrobný program na www.gastro-tour.cz
Výběr z programu GASTRO TOUR 2014:Matcha Tea – zelený čaj, jaký ještě neznáte Café Creative POLÉVKY AŽ NA PRVNÍM MÍSTĚ aneb ABY POLÉVKA NEBYLA NUDA HLAVNĚ NEŘÍKEJTE ZDRAVĚ. Nové pohledy na problematiku školního stravování Výroba tabulkových čokolád Výroba čokoládových pralinek Křest knihy Václava Malovického - Bez vody neuvaříš Gastronomie v mlžném oparu Memoriál Jaromíra Sadílka o nejlepší tažený závin Svět čaje ve všech podobách Malá škola Carvingu |
Nejnovější články

Tohle se může stát jen v Rumunsku. Patří skutečně Rumuni do EU?
Zábava
Jak změřit krásu? Toto je podle vědců nejdokonalejší ženská tvář světa.
Krása a zdraví
Morbidní móda našich předků: Fotografie se zesnulými rodinnými příslušníky, kteří vypadají jako živí
Rodina a domov