Mezinárodní den kuchařů

Kdy: 17. 10. 2009, 11 až 17 hodin

Kde: Staroměstské náměstí, Praha

Co vás čeká: Během soboty vás na Staroměstském náměstí v Praze čeká spousta skvělých zážitků. Ochutnat můžete vynikající speciality české kuchyně, které připraví přední kuchaři nejrůznějších hotelů a restaurací. Potěšení se však dočkají nejen chuťové buňky – je totiž připraven také bohatý doprovodný program, a tak uvidíte Petru Janů, kapelu Strahov, anebo vystoupení Petra Novotného. Zvoleni budou také nejlepší kuchaři, které čeká předání Putovního poháru Mezinárodního dne kuchařů.

Více informací: www.akc.cz

Podzimní festival otevřených sklepů

Kdy: 17. 10. 2009, 10 až 21 hodin

Kde: Mikulov, Bavory, Perná

Co vás čeká: Velice zajímavý festival je určený pro všechny milovníky dobrého vína. Stačí si koupit vstupenku, ihned dostanete skleničku a můžete ochutnávat, co hrdlo ráčí, a to ve dvaceti různých sklípcích větších i malých vinařů. Pochutnat si můžete také na speciálním gurmánském menu v hotelu Marcinčák v Mikulově. Festival se ale uskuteční nejen v tomto městě, ale i ve dvou malebných obcích na úpatí Pálavských vrchů – v Perné a Bavorech. Doprava mezi obcemi je zajištěna.

Vstupné: v předprodeji 790 Kč, na místě 990 Kč. Zahrnuje poukaz na nákup vín v hodnotě 200 Kč, skleničku a drobné dárky.

Více informací: www.otevrenesklepy.cz

Rally Bohemia

Kdy: 16. a 17. 10. 2009 od 8 hodin

Kde: Mladá Boleslav

Co vás čeká: Pokud jste milovnicí rychlých aut nebo chcete udělat radost partnerovi či dětem, vypravte se zítra do Mladé Boleslavi. Čeká vás tu totiž již 36. ročník závodu Rally Bohemia. Závod startuje v 8 hodin ráno a trvá až do odpoledne. Mezi dvanácti rychlostními zkouškami o celkové délce 222,27 km nechybí vyhlášené úseky, jako Vinec – Skalsko, Sychrov, nebo divácky atraktivní Sosnová, která celou soutěž zakončí. Opravdovou perlou bude více než 45 km dlouhý Návarov, jedna z nejdelších domácích zkoušek vůbec.

Více informací: www.rallybohemia.cz

Moravskoslezská národní výstava psů

Kdy: 17. a 18. 10. 2009, od 8 do 16 hodin

Kde: Brno, Výstaviště

Co vás čeká: Máte ráda zvířata, přemýšlíte, že si domů nějakého mazlíčka pořídíte? Pak se zajeďte inspirovat na výstaviště do Brna. V sobotu a neděli se zde totiž koná Moravskoslezská národní výstava psů – a že se bude na co dívat! K vidění bude na 2 500 psů nejrůznějších plemen, a to v pavilonu D a na volných přilehlých plochách. Pokud už nějakého pejska máte, můžete zde výhodně nakoupit krmiva a chovatelské potřeby.

Vstupné: 80 Kč, zlevněné 40 Kč

Více informací: www.intercanis.cz