Zelená „bomba“ na vašem talíři

S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Její výrazné aroma, chuť i barva jsou specifické a v nápadité kombinaci také pořádně lákavé.

Sama brokolice pomáhá s trávením, imunitou, ale i s hubnutím. Potěšte své chuťové buňky třeba lahodnými brokolicovo-parmezánovými kuličkami, na kterých si pochutnají i ti největší odpůrci zeleniny. Kuličky je možné podávat jako hlavní chod nebo jako jednohubky.

Ingredience (na cca 16 kuliček):

1 menší brokolice
½ hrnku rozmixovaných mandlí
½ hrnku strouhaného parmezánu
2 vejce
2 stroužky rozmačkaného česneku
sůl, mletý černý pepř
olivový olej

Postup:

Brokolici očistěte a rozeberte na růžičky. Ty potom vložte do mixéru (např. mnohofunkční food procesor od KitchenAid) a důkladně rozmixujte. Rozmixovanou brokolici dejte do mísy a přidejte všechny ostatní ingredience, kromě olivového oleje. Vše pořádně promíchejte, aby se suroviny spojily. Na plech rozložte pečicí papír a potřete ho troškou olivového oleje. Ze směsi potom tvořte pomocí rukou kuličky a rozložte je vedle sebe na plech. Kuličky pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20 – 25 minut. Podávat můžete díky osobité chuti samostatně, nebo třeba s jogurtovým dipem.

Recept připravila foodblogerka Michaela Šupáková, jejíž práci můžete najít na blog.kitchenaid.cz.

 
Mateřská dovolenáOšetřovnéKalkulačky
comments powered by Disqus

Související články

2008 - 2016 © Astrosat Media s.r.o.

Všechna práva vyhrazena