Vykouzlete si doma vlastní bonboniéru! Vypadá úžasně a není složitá na přípravu!

archiv

Sladkého není nikdy dost! Ať už se jedná o narozeniny, běžný den nebo třeba oslavu konce školního roku, nad pečenými dobrotami nos nikdy neohrneme.

Laskonky s vaječným krémem

Co budete potřebovat: 230 g cukru krupice, 140 g mletého kokosu, 110 g (asi 3-4) bílků, 60 g moučkového cukru, 70 ml vody, 100 g tmavé čokoládové polevy; na vaječný krém: 300 g vanilkového pudinku, 120 g másla, 50 g vaječného koňaku

Postup:

1. V mixéru vyšleháme bílky s třetinou krupicového cukru do pěny. Zbylé dvě třetiny krupicového cukru svaříme s vodou na mírném plameni na hustý rozvar, takzvaně na nit (kapka vložená mezi dva prsty se musí táhnout jako nit). Cukerný rozvar nalijeme tenkým praménkem do vyšlehaných bílků za stálého šlehání při nízkých otáčkách a dále šleháme, dokud směs nevychladne. Na závěr do vychladlé směsi vařečkou zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr smíchaný s kokosem.

2. Připravenou hmotu stejnoměrně rozetřeme přes šablonu s oválnými nebo kulatými otvory na plech vyložený papírem na pečení (nebo ji nastříkáme pomocí cukrářského sáčku do tvaru koleček či oválků). Vše vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme asi 30 minut. Pak zmírníme teplotu na 90 °C a sušíme ještě asi 2 hodiny.

3. Předem uvařený a vychladlý hustý pudink vyšleháme za postupného přidávání másla a vaječného likéru na hladký krém. Naplníme ho do cukrářského sáčku a nastříkáme na polovinu vychladlých laskonek. Na povrch přitlačíme zbylé laskonky, postříkáme je rozehřátou čokoládovou polevou a necháme vychladit.

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena