Všeobecné základy pečení

www.chefparade.cz

V dnešní uspěchané době mámy často nemají moc času, aby svoje dcery (i syny) naučily kuchařským základům tak, jak tomu bývalo dřív. Sestavili jsme proto první z kurzů, na kterém začínající kuchaře a kuchařky naučíme hlavní základy. Tentokrát se zaměříme na pečení! Kurz vede Jana Duffková, autorka blogu Popečeníčko.cz. Kurz je určen zejména pro účastnice (a účastníky) od 15 do 19 let. Na své si v něm ale přijde opravdu každý.

Menu:

             Odpalované těsto - Udělat domácí věnečky není až taková věda, jak to vypadá. Naučíme se práci s odpalovaným těstem.
             Kynuté těsto - Upečeme si domácí housky a naučíme se, jak zacházet s kynutým těstem.
             Třené těsto - Budeme péct klasickou buchtu a povíme si o základech práce s třeným těstem.
             Křehké těsto - Připravíme sušenky z lineckého těsta, jednoduché, rychlé a dobré.

Vegetariánský kurz

V návaznosti na zájem řady z vás v Chefparade připravili nový kurz, zaměřený na přípravu vegetariánských pokrmů a specialit.

Na kurzu se naučíte praktické postupy, jak zacházet při vaření se surovinami a jak kombinovat chutě pro výsledný efekt z hotového jídla bez masa. Naučíte se připravit oblíbené recepty složené z netradičních surovin a také se naučíte vegetariánské speciality servírovat. V neposlední řadě se dozvíte i to, jaké jsou přednosti a zápory vegetariánské stravy a kde snadno nakoupit vhodné a nedostupné suroviny.

Pro vaření vám zapůjčíme zástěry a po kurzu zašleme recepty pokrmů, které jste na kurzu připravovali.

Menu:

            Semínkové paté se sušenými rajčaty
            Krémová batátová polévka se šafránem a špenátem
            Vegeburger s quinoou a domácí majonézou
            Fazolové brownies s avokádovým krémem
            Makové mléko s Matcha tea
 

Fingerfood aneb večírkové speciality na jedno sousto

Chystáte párty, svatbu, oslavu nebo jinou slavnostní příležitost a rádi byste své hosty překvapili originálním občerstvením, na které jen tak nezapomenou? V tom případě vy zapomeňte na česnekovou pomazánku, veku i mandarinky z kompotu. Honza Hajný, profesionál v oboru cateringů a foodstylingu, vám ukáže, jak na to pravé, moderní pohoštění.

Samozřejmostí školy vaření Chefparade jsou i stálice jako kurzy sushi, evropské i asijské kuchyně či kurzy pro děti.

www.chefparade.cz
 

 
Mateřská dovolená Ošetřovné Kalkulačky
comments powered by Disqus

Související články

Celý program

2008 - 2016 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena