Tyhle velikonoční pokrmy, by neměly chybět na svátečním stole! Pusťte se s námi do nich!

Přípravy na Velikonoce vrcholí! Pokud se chystáte na pečení, máme pro vás recepty na čtyři zásadní velikonoční dobroty, které by neměly chybět na žádném slavnostním stole.

Biskupský beránek

Co budete potřebovat:
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
150 g másla nebo Hery
300 g polohrubé mouky
0,5 balení kypřicího prášku do pečiva
70 ml mléka
1 lžičku citronové kůry
50 g rozinek
50 g kandovaného ovoce
50 g ořechů
bílou čokoládovou polevu

Postup:

1. Žloutky utřete s máslem a cukrem do husté pěny, vmíchejte do ní střídavě mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva, pak citronovou kůru, rozinky, drobně nasekané ovoce a ořechy.

2. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.

3. Těsto dejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka. V předehřáté troubě ho zvolna upečte a opatrně vyklopte. Nechte zchladnout a přelijte rozehřátou polevou.

Kafe.cz říká:

  • Beránka můžete po přelití polevy posypat slunečnicovými semínky v jogurtové a barevné polevě.

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena