Tři NEJLEPŠÍ CUKETOVÉ RECEPTY, které musíte vyzkoušet!

Každé období nám příroda přinese něco hezkého a užitečného. Pokud nejsme k jejím darům neteční, budeme bohatě odměněni. A ano, chce to i trochu vlastního přičinění. A co čem sáhnout teď? Vyzkoušejte cuketu! Cuketa je jednoletá zelenina, která se řadí k druhu tykve obecné. Vznikla šlechtěním v Itálii. Její chuť je jemná a často přejímá chuť přísad, nemusíte se tedy bát koření a výrazných ingrediencí. Ideální je cuketa velikosti 25 cm, takto mladé kousky musíte loupat. Cuketa obsahuje z cca 90 % vodu, takže má nízkou energetickou hodnotu. Obsahuje minerální látky, draslík a karoten.

Cuketové placičky

Ingredience:
2 středně velké cukety
6 lžic kukuřičné mouky
3 vejce
sůl
4 stroužky česneku
pepř

Postup:

1) Cukety nastrouhejte na nudličky. Čím větší nudličky uděláte, tím více bude cuket v jídle cítit.

2) Nastrouhanou cuketu pak přemístěte do mísy a přidejte sůl. Cuketa pustí šťávu (někdy trochu více šťávy). Proto je těžké předvídat, kolik mouky bude přesně potřeba – řiďte se vlastní intuicí.

3) Následně přidejte ostatní ingredience, tedy vejce, pepř, lisovaný česnek a případně ještě trochu soli podle chuti.

4) Z výsledného těsta tvořte placky, které můžete buď usmažit, nebo upéci.

Speciální tip: Jako třešničku na dortu si můžete připravit také domácí rychlou a především zdravou „majonézu“.

Ingredience:
kelímek kysané smetany
1 nastrouhaný stroužek česneku
tři lžičky citrónové šťávy
Postup: všechno smíchejte dohromady a servírujte s plackami.

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena