Diskutujte: Máte pudink rádi, nebo se vám protiví už od školky?

Hrk pudink – Vyrobeno přímo v krabičce

Co budete potřebovat: 5 dl vody, 2 instantní vanilkové pudinky bez vaření, 1/2 sáčku piškotů, 50 g nastrouhané čokolády nebo čokoládových vloček, 50 g sušeného plnotučného mléka.
Postup: V 1 dl vody rozmícháme sušené mléko. Zalijeme zbylou vodou. Do uzavíratelné plastové krabičky nalijeme polovinu dávky a rozmícháme v ní jeden pudinkový prášek. Krabičku uzavřeme a přibližně 2-3 minuty s ní potřásáme, až připravíme pudink. Druhou část připravíme stejným způsobem. Pudink ozdobíme piškoty a posypeme čokoládou.

Mandarinkový pudink

Co budete potřebovat: 8 mandarinek, 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 lžíce hnědého cukru, lístky meduňky na ozdobení.
Postup: Ze šesti mandarinek vymačkáme šťávu, ostatní oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a necháme stranou. Mandarinkovou šťávu doplníme vodou tak, aby jí bylo 2,5 dl, trochu odebereme, osladíme a rozmícháme v ní pudinkový prášek. Zbylou šťávu zahřejeme, přilijeme k ní rozmíchaný pudink a za stálého míchání vaříme, dokud pudink nezhoustne. Horký pudink rozdělíme do čtyř mističek vypláchnutých studenou vodou a necháme ho ztuhnout. Čtyři dezertní talířky vyložíme tenkými plátky mandarinek a na každý talířek opatrně vyklopíme jeden ztuhlý pudink. Dezert ozdobíme lístky meduňky a podáváme.

A ještě recept navrch do krabičky pro mlsaly, kteří žádnou dietu nedrží!

Kokosový pudink

Co budete potřebovat: 2 sáčky kokosového pudinku, cukr dle návodu na sáčku, mléko dle návodu na sáčku, 3 lžíce kokosového mléka, 1 čajová lžička jemně rozemletého kokosu, 4 oplatky, čokoládové zdobení, kousek mléčné čokolády, kompotované ovoce na ozdobu, 12 dětských piškotů, 4 lžičky kokosového likéru.
Postup: Pudink budeme připravovat podle návodu na sáčku, ale do studeného mléka přidáme ještě 3 lžíce kokosového mléka a čajovou lžičku jemně rozemletého kokosu. Ten si připravíme například ze strouhaného kokosu, který rozemeleme v mixéru. Když je pudink hotov, dáme na dno každé misky 4 dětské piškoty, zakápneme je lžičkou kokosového likéru, přelijeme ještě horkým pudinkem a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí každou misku posypeme čokoládovým zdobením na dorty nebo strouhanou čokoládou, přidáme oplatku, kousek mléčné čokolády a lžičku kompotovaného ovoce.

((bean:1:25))