Tipy na víkendové dobroty: Ořechová bábovka, linecké cukroví nebo domácí housky

V mnoha domácnostech se stalo již tradicí víkendové mlsání. Kdo by také odolal doma a s láskou připravené bábovce, lineckému cukroví nebo třeba voňavým houskám?

Citronovo-ořechová bábovka

Ingredience:
•    4 vejce
•    100 ml mléka
•    100 ml oleje
•    250 g hladká mouka dortová
•    200 g cukru
•    1 citron
•    90 g mletých ořechů
•    lžíce vanilkového cukru
•    2 lžičky kypřicího prášku
•    1 lžíce rumu
•    špetka soli



Postup:
1.    Předehřejte troubu na 180 °C a oddělte žloutky od bílků.
2.    Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny.
3.    Do pěny postupně zašlehejte mléko, rum a olej.
4.    V druhé nádobě smíchejte hladkou mouku dortovou, ořechy, kypřicí prášek, špetku soli a kůru z citronu.
5.    Suchou směs vmíchejte do tekuté. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a poté ho opatrně vmíchejte do těsta.
6.    Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut nebo dokud bude ulpívat těsto na zapíchnuté špejli.

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena