Rychlé recepty: Tajemství těstovin

archiv

Jejich příprava je ultra rychlá a navíc opravdu chutnají dětem i dospělým. Který z našich receptů si vyberete?

Těstoviny s domácím pestem

Doba přípravy: 15 minut

Co budete potřebovat: těstoviny (např. penne); na pesto: 3 lžíce piniových semínek, 2 šálky bazalky, 2 stroužky česneku, sůl, 0,5 hrnečku olivového oleje, 0,5 hrnečku Parmazánu, mletý pepř, 1 citron

Postup:

1. Piniová semínka nasypeme na rozpálenou pánev a počkáme, až začnou mít zlatavou barvu. Pak je nasypeme do hmoždíře, přidáme omyté a osušené bazalkové lístky, oloupaný česnek a trochu soli a drtíme. Postupně přidáváme olivový olej a parmazán. Nakonec pesto podle chuti osolíme a opepříme a případně přidáme i trochu citronové šťávy.

2. Hotové pesto promícháme s uvařenými těstovinami a ihned podáváme.

Kafe.cz říká:

  • Pokud nespotřebujete všechno pesto, naplňte ho do dobře vymyté uzavíratelné sklenice a uložte do chladničky, kde vydrží minimálně dva týdny. Použít ho můžete nejen na těstoviny, ale také do různých salátů nebo třeba do rizota.

 

Celý program

2008 - 2016 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena