Hannah a Elliot se po studiích nastěhovali do starého domku na kanadském venkově. Dům patří k usedlosti, kterou obývala rodina Hannah už od konce 19. století. Poslední rekonstrukce proběhla v 70. letech a podle toho to tu také vypadalo. Vezměme jen obývák: dřevěná kredenc přes celou stěnu sice k venkovu patřila, ale působila příliš staromódně, původní podlahové palubky byly pokryty sešlapanými šedými koberci a nazelenalá barva stěn úzkou místnost ještě více opticky zmenšovala.

Čerstvě vystudovaní partneři neměli nijak naspořeno, aby mohli vyměnit podlahy a nakoupit nový nábytek. Navíc chtěli domu zachovat jeho historický punc. Vyšli proto z toho, co tu už bylo, a provedli s tím malý zázrak.

Nejprve šly pryč koberce. Palubky se ukázaly být ještě zachovalé, jen potřebovaly pořádně zbrousit. Hannah projevila obří trpělivost, když ručně vyčistila všechny spáry. Pak přišel na řadu olej, a podlaha rázem zářila novotou.

Z prosklených virtín kredence Elliot odstranil dvířka, a odhalil tak otevřené police. Kredenc natřel nabílo, stejně jako všechny stěny v místnosti. Obývák se rozjasnil.

Zajímavou ozdobou pokoje se stal obezděný komín, ze kterého partneři strhali omítku, aby vynikla prostá krása cihel. Přesně tak, jak je to dneska moderní.

Obýváková stěna naproti gauči byla zcela zrušena, a nahradil ji prostý konferenční stolek, který nese televizi. Více nábytku tu není třeba, a obývák působí vzdušně.

Celá proměna partnery vyšla v přepočtu na 5000 korun, z toho polovina částky padla na pronájem elektrické brusky. Na novou sedačku se zatím peníze nenašly; vůbec to ale nevadí, protože i tak se obývák změnil k nepoznání.