Co budete potřebovat:

vajíčka
cukr
olej
polohrubou mouku

Postup:

Opravdu vám budou stačit jen tyto čtyři ingredience! Jejichž množství se odvíjí od velikosti dortu, respektive formy. A naprosto jednoduše celý postup závisí na poměru ingrediencí, kdy na jedno vajíčko připadá 40 g polohrubé mouky, 40 g krupicového cukru a jedna lžíce oleje. Na klasickou kulatou dortovou formu o průměru kolem 25 cm vám vystačí asi toto množství: 4 vajíčka a tím pádem 160 g cukru, 160 g mouky a 4 lžíce oleje.

Celé kouzlo tkví v tom, že si nejdříve vyšleháte z bílků sníh, do kterého, hned jak se začne tvořit, pomalu přisypete všechen cukr. Pak opatrně vmícháte žloutky, olej a nakonec i mouku. Těsto pečte při 180 stupních 20 minut a snažte se troubu celou dobu neotevírat. Ideální je po dvaceti minutách vyzkoušet špejlí, zdali se těsto nelepí, a případně ještě chvíli péct.

Korpus můžete obarvit kakaem, a to tak, že odeberete mouku podle množství použitého kakaa, což znamená: chcete například obarvit dvěma lžícemi holandského kakaa, tudíž odsypete dvě lžíce mouky.

Pak už jen stačí dozdobit marmeládou, čokoládovým krémem nebo třeba jednoduše mascarpone utřeným s cukrem a vynikající desert je na světě!

Mohlo by vás také zajímat: Prozradíme vám nejlepší fígle na přípravu těst