Připravte si luxusní víkendovou snídani či večeři: Palačinky nebo lívance!

archiv

Možná máte zafixováno, že lívance nebo palačinky jsou nudná jídla. Rádi vás přesvědčíme o opaku a vy pak můžete rodině připravit skvělou snídani.

Třené lívanečky s marmeládou

Co budete potřebovat: 300 g polohrubé mouky, 500 ml mléka, 2 vejce, 50 g moučkového cukru, 30 g másla, špetka soli, olej, marmeládu, čerstvé ovoce

Postup:

1. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Za stálého šlehání metličkou pomalu přilijeme mléko a přisypeme prosetou polohrubou mouku se špetkou soli. Na závěr do těsta vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2. Lívancové těsto lijeme pomocí malé naběračky do lívanečníku vymazaného olejem a upečeme ho nejprve z jedné strany. Pak lívanečky opatrně otočíme pomocí ploché obracečky a opečeme je i z druhé strany.

3. Lívanečky podáváme ještě teplé, poprášené moučkovým cukrem a doplněné ovocnou marmeládou a čerstvým ovocem.

Tip: Abyste stolovníkům ušetřili práci, podávejte lívanečky již potřené vrstvou marmelády. A pokud to mají rádi, můžete lívanečky ještě ozdobit kopečkem šlehačky, husté zakysané smetany nebo nastrouhaného tvrdého tvarohu.

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena