Nejlepší recept na víkend: Hříšně dobré palačinky

Smagpix, Thinstock

Palačinky nemusí být fádní, to ani omylem. Stačí jen málo a můžete z nich vykouzlit vynikající dezert. My pro vás máme i recept na nejlepší francouzské palačinky!

Palačinky po francouzsku

Co budete potřebovat:
500 ml mléka
asi 3 lžíce vody
4 vejce
špetka soli
asi 1 lžíce cukru (nebo více podle chuti)
4 lžíce oleje
8 lžic (vrchovatých) polohrubé mouky
8 lžic (vrchovatých) hladké mouky, olej na smažení

Náplň:
nugeta nebo nuttela
hrst nasekaných oříšků (vlašských, lískových apod.)
smetana ke šlehání a čokoláda na ozdobu

Postup:

  1. Mléko smíchejte s vodou a rozšlehejte v něm vejce.
  2. Přidejte špetku soli, cukr, olej a postupně zašlehávejte prosetou mouku, aby se netvořily hrudky.
  3. Těsto nechte několik minut odstát a potom ho zase dobře promíchejte, aby mělo konzistenci jemného krému (podle potřeby zřeďte ještě trochou mléka).
  4. Pánev potřete olejem a nechte ho rozehřát. Naběračkou vždy nalijte na pánev část těsta a rozetřete až ke krajům.
  5. Opečte palačinky z obou stran, přendejte na talíř a potřete nugetou nebo nutellou a posypte nasekanými oříšky.
  6. Palačinky srolujte do ruliček nebo složte do trojúhelníčků. Ozdobte šlehačkou a hoblinkami čokolády.

TOP recepty na sobotu: Hříšně dobré palačinky

Tip kafe.cz:

Palačinky můžete také naplnit čerstvými jahodami rozmačkanými s cukrem a šlehačku přelít javorovým sirupem.

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena