Vajíčková pomazánka

Suroviny na 4 porce:

6 natvrdo uvařených vajec
4 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
1 kávová lžička hořčice
špetka cukru
špetka soli
pepř
2 nakládané okurky
1 malá červená cibule
snítka řeřichy
tmavé pečivo

Postup:

Vejce nasekáme nahrubo. Okurky i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Vše smícháme s majonézou Hellmann’s, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.
Podáváme na tmavém pečivu posypané řeřichou.

Masová pomazánka

Suroviny na 4 porce:

100 g vepřové kýty
1 červená paprika
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 lžíce oleje
sůl
pepř
2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
nať z jarní cibule

Postup:

Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na tenké plátky papriku, sůl, pepř a opékáme na mírném plamenu 5 minut. Poté vložíme rozdrcený česnek a promícháme. Po půl minutě zalijeme 1 dcl vody a kečupem, přikryjeme poklicí a dusíme maso doměkka. Po udušení by v rendlíku neměla zůstat skoro žádná tekutina.

Vychladlé maso i se zeleninou vložíme do kútru, přidáme majonézu Hellmann’s a vymixujeme na jemnou pomazánku (nebo umeleme najemno).
Posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme s křupavými řapíky celeru.

TIP: Do pomazánky můžeme přidat chilli papričku.

Lososová pomazánka – jarní sendvič

Suroviny na 1 porci:

50 g uzeného lososa
1 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
mletý pepř
sekaný kopr
1 natvrdo uvařené vejce
2 ředkvičky
několik lístků rukoly
1 tmavá bageta

Postup:

Lososa najemno nasekáme, smícháme s majonézou Hellmann’s, koprem a mletým pepřem. Bagetu rozkrojíme podélně napůl, nasucho otoustujeme. Oba díly potřeme pomazánkou, na spodní díl poklademe na kolečka nakrájené natvrdo uvařené vejce, plátky ředkvičky, posypeme mladými lístky rukoly. Odekorujeme nahrubo nadrceným pepřem (nejlépe červeným a černým) a hrubozrnnou solí.

TIP: Hotový sendvič můžeme zakápnout několika kapkami citronové šťávy.

Vyzkoušejte také: Chléb se nám asi nikdy nepřejí aneb Rychlé večeře nebo Velikonoční a jarní slané recepty - tipy od Hamé