MERUŇKOVÉ CHUŤOVKY podle našich receptů vám budou mizet pod rukama! Vyzkoušejte je!

archiv

Letní měsíce jsou skvělé v tom, že ty největší dobroty neukrývají jen obchody, ale také naše zahrady. Máte letos úrodu meruněk? Pak pro vás máme hned 4 recepty na jejich zpracování.

Kynuté meruňkové koláče s drobenkou

Co budete potřebovat: kynuté těsto, 200 g meruňkové marmelády, 150 g meruněk, meruňkovici podle chuti, 1 lžíci cukru, mouku na vál, tuk na vymazání plechu; na drobenku: 75 g polohrubé mouky, 50 g tuku, 50 g cukru

Postup:

1. Z meruněk oddělíme několik půlek a ostatní rozmixujeme. V kastrůlku přivedeme k varu marmeládu, přimícháme do ní rozmixované meruňky, cukr a meruňkovici a za stálého míchání uvaříme kaši, kterou necháme prochladnout.

2. Mouku na drobenku nasypeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr a vše promneme prsty.

3. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme na pomoučeném válu na kruhový plát. Přeložíme je na vymazaný plech, rozetřeme na ně meruňkovou kaši, poklademe ji odloženými meruňkami a posypeme drobenkou. Koláče vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a když začne těsto na okrajích zlátnout, zmírníme teplotu na 160 °C a koláče dopečeme dozlatova.

 

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena