Inspirujte se našimi světovými recepty

www.chefparade.cz

Chcete se naučit skvěle vařit či dokonale péct? Připravili jsme pro vás hned šest skvělých receptů, které jsou světové a navíc moc dobré.

Thajské červené curry

Tento oblíbený asijský pokrm můžete připravit na desítky způsobů. Kuřecí maso můžete zaměnit za jiné a i zeleninu můžete obměnit, například za pórek, hrášek, lilek, cuketu nebo před koncem přidat cherry rajčátka.

Ingredience:

 

•    1 lžíce červené curry pasty
•    2-3 lžíce rostlinného oleje
•    400 g kokosového mléka
•    2-3 lžíce rybí omáčky
•    600 g kuřecích prsou
•    ¼ čerstvého ananasu
•    1  červená paprika
•    1 malá plechovka výhonků z bambusu
•    100 g žampionů
•    1-2 chilli papričky
•    2-3 lžíce třtinového cukru
•    2-3 lístky limetových listů
•    1-2 stébla citronové trávy
•    1 menší zázvor galangal nebo klasický zázvor o velikosti palce     
•    1 lilek
•    1 limetka
•    1 svazek koriandru
•    6-10 lístků thajské bazalky

 

Postup:

 

1. Zeleninu, ananas a kuřecí prsa nakrájejte na větší kousky. Zázvor oloupejte a společně s paprikou pokrájejte na šikmé plátky. Žampiony nakrájejte na čtvrtiny.

2. Citronovou trávu nechte vcelku a pořádně ji naklepejte, případně do ní udělejte nožem několik zářezů, aby se uvolnily její vonné esence.

3. Ve woku osmahněte na oleji curry pastu. Když pasta zvláční a začne vonět, přidejte kuřecí maso a osmahněte.

4. Vše zalijte kokosovým mlékem. Přidejte citronovou trávu, zázvor nebo galangal, limetkové listy, všechnu zeleninu, žampiony, bambusové výhonky a ananas.

5. Povařte, promíchejte a dochuťte limetkou, rybí omáčkou, chilli a cukrem.

Do hotového curry vmíchejte čerstvé bylinky (nekrájené) a podávejte s rýží.

Rada šéfkuchaře:
Červená curry pasta patří mezi ty nejpálivější, proto buďte s přidáváním chilli papriček opatrní, aby nevznikla pouze pálivá hmota. V thajském curry by měly být zastoupeny všechny chutě. Proto se pokrm dochucuje rybí omáčkou, která umí veškeré chutě propojit díky své chuti umami.

Zajímavost:
Rybí omáčka je nejdůležitější ochucovadlo východní Asie. Kromě thajské kuchyně ji hojně využívá vietnamská, laoská a kambodžská. Základní surovinou jsou ančovičky, sůl a voda, které se vrství do dřevěných sudů, kde vše zraje až 18 měsíců. Voda se během fermentace obměňuje.

Zázvor nebo galangal?
Galangal je příbuzná odrůda zázvoru, který není tak aromatický. Nejvíce se využívá do polévek a omáček. Zázvor je silnější a má široké využití nejen v asijské  kuchyni. 

Chefparade: Nové kurzy jsou tady!

Chefparade má pro vás hned šest nových kurzů, které jsou naprostými novinkami. Podívejte se, který z nich se vám nejvíce líbí.

Provensálská kuchyně
Znalec a milovník francouzské kuchyně Michal Suchánek pro vás připravil nový kurz, ve kterém vás naučí připravovat ty nejlahodnější pokrmy, pocházející z oblasti Provence.

Řecká a kyperská kuchyně
Řecká kuchyně patří po právu k těm nejlepším na světě. Je založena na čerstvých surovinách, zelenině, bylinkách a jednoduchosti. Celá řada místních fantastických pokrmů se stala populárními i v zahraničí a teď se je můžete naučit připravovat i v Chefparade!

Šéfkuchař Gabriel Brincko pro vás sestavil menu z těch nejlepších jídel řecké a kyperské kuchyně. Přijďte si užít skvělý večer a třeba se začít těšit na teplé letní večery!

Jehněčí speciality
Jarní kuchyně - to je především čerstvá zelenina, bylinky a maso z mladých kusů zvířat. S příchodem jara je proto pro vás nachystán kurz zaměřený na přípravu skvělých pokrmů z jehněčího masa. Od lehkého salátku přes výbornou terinu až po mistrovská díla.

Tento kurz pro vás sestavil Honza Hajný, který vás vše naučí připravovat tak, abyste toto menu hravě zvládli i vy doma!

Kuře v hlavní roli
Oblíbený lektor Honza Rambousek připravil nový kurz, na kterém vás naučí, jak naporcovat a využít celé kuře a připravit z něj hned několik skvělých jídel! Ze stehen si připravíte roládu s pancettou a šalvějí, z prsních filetů pak šťavnaté Supreme - kuřecí prso s kůží, kostí a kouskem křidélka, doplněné hedvábnou bramborovou kaší. Ze zbylého skeletu se naučíte uvařit ten nejlepší vývar. Jako bonus si pak uděláte skvělé jídlo na party - chilli "lízátka" z křídel s medovým dipem. Sladkou tečkou kurzu bude vanilkový dezert s mátovou šifonádou.

Nová thajská kuchyně
Šefkuchařka Olga Pavlíková pro vás připravila nový kurz s těmi nejlepšími pokrmy thajské kuchyně. Na kurzu dostanete třeba i tipy, kde nakoupit všechny potřebné ingredience, abyste si následně mohli vyzkoušet všechny recepty i u vás doma. Pro vaření vám půjčíme zástěry a po kurzu také dostanete všechny recepty do e-mailu.

Kurz pro začátečníky
Na základě řady poptávek pro vás v Chefparade připravili kurz vaření určený úplným začátečníkům v kuchyni. Měli jste dosud obavy se do vaření pustit a chtěli byste to změnit? Oblíbený kuchař Lukáš Jeništa naučí vařit úplně každého!

Ukáže vám, jak správně krájet a ochucovat, či vám předvede, jak správně naporcovat a vykostit kuře. Naučíte se jednotlivá jídla kombinovat a dozvíte se o technologii jejich přípravy. Na kurzu se zároveň naučíte uvařit několik oblíbených jídel, se kterými pak bez obav můžete oslnit své blízké.

www.chefparade.cz

Připraveny jsou pro vás i další velmi zajímavé recepty.

 
Mateřská dovolenáOšetřovnéKalkulačky
comments powered by Disqus

2008 - 2016 © Astrosat Media s.r.o.

Všechna práva vyhrazena