Jeho unikátní soukromá zahrada s barokní fontánou patří k nejkrásnějším místům v Praze. Díky rozloze 1 800 m² poskytuje jedinečnou příležitost k posezení, relaxaci a vychutnání si výtečných pokrmů, kávy i koktejlů uprostřed zeleně a přitom v samém centru města. Od druhé poloviny dubna do konce září mohou hosté navštívit každý večer zahradní grilování v restauraci Le Grill, jehož romantickou atmosféru dotváří živá klavírní hudba hrající v pozadí. Přilehlý Two Steps Bar je ideálním místem pro ochutnání známých i originálních koktejlů podávaných pod jeho barokními klenbami.

The Grand Mark svým hostům také nabízí bezplatné zapůjčení jízdních kol. Hosté vyhledávající nevšední zážitky si mohou projet město po cyklotrasách připravených hotelovým concierge a pro zpestření jejich cesty po památkách si mohou objednat piknikový koš s vybranými specialitami šéfkuchaře Ondřeje Korába. V hotelu myslí i na bezpečnost hostů, kterým na projížďky zapůjčují cyklistické helmy.

Historie hotelu

Historie budovy se datuje již do 15. století, kdy stály na ploše dnešního hotelu dva měšťanské domy. Ty byly v polovině 17. století spojeny a přestavěny na barokní palác. K nejvýznamnějším majitelům budovy patřili hrabě Felix Vršovec Sekerka ze Sedčic, hrabě František Věžník z Věžníku (podle něhož se vžil název budovy Věžníkovský palác) a František Josef, hrabě z Vrtby. Bezdětný hrabě z Vrtby odkázal palác rodině Lobkowiczů a ti jej v roce 1922 prodali tehdejším Gremiálním nemocničním pokladnám. První rekonstrukce domu byla provedena v roce 1928. Druhá až v roce 2008, kdy došlo ke kompletní rekonstrukci a obnovení původních neoklasicistních prvků, skvěle zkombinovaných s moderním designem.

Hotel byl otevřen v říjnu 2008 a poskytuje 75 velkoryse a vkusně zařízených pokojů, z nichž většinu tvoří apartmá. Interiéry jsou navrženy s nadčasovou elegancí a vyznačují se zdařilou kombinací současné a historické architektury s nejmodernějším vybavením.

Pokoje a apartmá

14 moderně zařízených pokojů a 61 prostorných apartmá se rozkládá na ploše 3 500 m². S průměrnou rozlohou pokojů přesahující 50 m² poskytuje hotel The Grand Mark nejprostornější ubytování svého druhu v Praze. Pro dokonalý pocit luxusu pak většina pokojů (s výjimkou základní kategorie Superior) disponuje oddělenou ložnicí a prostorným obývacím pokojem vybaveným kuchyní a jídelním koutem, pracovním stolem a šatnou. V části pokojů ve vyšších patrech je balkon nebo terasa s výhledem na věže a střechy okolních domů. Pokoje jsou vybaveny klimatizací, LCD TV se satelitním příjmem a videem, DVD přehrávačem (pouze v apartmá), media panelem s možností připojení iPodu, vysokorychlostním pevným a bezplatným Wi-Fi připojením a trezorem.

Velkolepé Prezidentské apartmá se nachází v nejvyšším patře budovy a poskytuje pohodlí nejluxusnější soukromé rezidence. Prostorná terasa apartmá s vířivkou a výhledem do soukromé zahrady a na okouzlující panorama Prahy je ideálním místem k relaxaci. Apartmá o rozloze 140 m² je zařízeno v kombinaci barev tmavého ořechu, béžové a tyrkysové modré. V apartmá se nachází dvě prostorné ložnice, každá s vlastní koupelnou a rozlehlý obývací pokoj s plně vybavenou kuchyní, krbem a jídelním stolem až pro 16 osob.

Celé sedmé podlaží včetně Prezidentského apartmá je možné uzavřít a zajistit tak nejvyšší soukromí a pohodlí ubytovaných hostů.

Gastronomie ve stylu The Grand Mark - Restaurace Le Grill se zahradou

Šéfkuchař Ondřej Koráb se svým týmem připravuje v restauraci Le Grill speciality inspirované mezinárodní a českou kuchyní a pokrmy z grilu. Z jeho rukou vycházejí magické kombinace chutí a vůní, které řadí restauraci Le Grill k místům vrcholné gastronomie. Hosté si mohou vybrat také ze sezonního menu inspirovaného čerstvými sezonními surovinami, lahodné dezerty pak jedinečným způsobem završí každý oběd či večeři. K nezapomenutelnému kulinářskému zážitku přispívá také moderní interiér restaurace, kterému dominují odstupňovaný strop, masivní červený lustr z italského skla Murano a neobarokní židle a stoly.

V létě si hosté mohou vychutnat speciality podávané na terase unikátní soukromé zahrady. Zahrada s barokní fontánou o rozloze 1 800 m² poskytuje jedinečnou příležitost k posezení, relaxaci a vychutnání si výtečných pokrmů, kávy i koktejlů uprostřed zeleně a přitom v samém centru města. Od června do září mohou hosté navštívit každý den večer zahradní grilování, jehož poklidnou atmosféru dotváří živá klavírní hudba hrající v pozadí.

…Představujeme šéfkuchaře Ondřeje Korába

Ondřej Koráb získal své kuchařské dovednosti od opravdových mistrů ve svém oboru. Krátce po ukončení studia vycestoval do Londýna a 2,5 roku se učil pod vedením michelinských šéfkuchařů v nejlepších restauracích Velké Británie. V michelinské restauraci Foliage sbíral zkušenosti od britského šéfkuchaře Chrise Stainese, které dodnes považuje za jedny z nejcennějších ve své kariéře. Poté pracoval v týmu uznávaného francouzského šéfkuchaře Daniela Bouluda.

Po exotické asijské a tradiční evropské kuchyni následovalo trochu molekulární gastronomie, kterou si Ondřej vyzkoušel pod taktovkou opravdového experta – britské televizní hvězdy Hestona Blumenthala v restauraci The Dinner by Heston Blumenthal. Ta patří podle prestižního gastronomického žebříčku San Pellegrino mezi 5 nejlepších restaurací světa a je ohodnocena dvěma michelinskými hvězdami.

V září 2011 odjel do kanadského Toronta, kde vařil v nejlepších restauracích ve městě. Plné šuplíky vlastních receptů ho přivedly zpátky do Prahy, kde chtěl své zahraniční zkušenosti zúročit a předvést i doma svůj osobitý kuchařský styl. Po 18 měsících působení na pozici Junior Sous Chef nastoupil v únoru 2014 do restaurace Le Grill a od června 2014 vede restauraci jako šéfkuchař.

Vaření je pro Ondřeje nejen práce, ale hlavně zábava. Svou vášeň pro vrcholnou gastronomii předvedl Ondřej i v několika gastronomických soutěžích. V letech 2005 - 2008 soutěžil s Juniorským národním týmem ČR, se kterým v roce 2006 získal dvě stříbrné medaile v mezinárodních soutěžích – v kulinářské soutěži IKA pořádané v německém Erfurtu a na Světovém poháru Culinary World Cup v Lucemburku. Ve stejném roce se tým umístil na 1. místě v kulinářské soutěži Gastro Hradec. Následovala bronzová medaile v soutěži Kuchař roku 2007/2008 v juniorské kategorii a bronz obhájil také po návratu ze zahraničí, kdy vyhrál 3. místo v soutěži Kuchař roku 2013/2014 v seniorské kategorii. K největším koníčkům Ondřeje patří navštěvování michelinských restaurací a inspiruje se také ve své sbírce prvotřídních kuchařek, která již čítá více než 80 knih.

Tam, kde se nejtajnější svatební sny stávají skutečností

Prostorné Lobby Lounge a rozlehlá soukromá zahrada poskytují ideální prostředí pro menší oslavy, svatební obřady i velkolepé večírky. Hotel The Grand Mark je jednou z nejoblíbenějších svatebních destinací, což dokládá více než čtyřicet svateb, které se v prostorách hotelu každý rok uskuteční. Snoubenci si mohou vybrat z několika svatebních balíčků nebo si mohou nechat navrhnout svatbu přesně dle jejich přání.

www.grandmark.cz

https://www.facebook.com/TheGrandMark

https://www.instagram.com/thegrandmark