BÁBOVKY: tatranková, mramorová, šlehačková, banánová, třená a jako BONUS jedna slaná! - část 6

Tyto recepty patří k favoritům už přes sto let, jsou tedy zkrátka prověřené. Vyzkoušejte je! A zkuste i jeden méně obvyklý! Vybere si jistě každá i začínající kuchařka!

 

 

Slaná bábovka s anglickou slaninou

Co budete potřebovat: 300 g polohrubé mouky,1 lžička cukru, 30 g droždí,170 ml mléka,1 vejce, 70 ml oleje, 1 cibule,100 g libové anglické slaniny, 1 lžička drceného pepře, sůl, tuk na vymazání formy.

Postup:

Do vlažného mléka zamíchejte cukr, lžíci mouky, droždí a nechte vzejít kvásek.

Na pánvi zpěňte na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli.

Do mísy prosejte mouku, přilijte olej a přimíchejte vejce, pepř a sůl. Zadělejte se vzešlým kváskem na vláčnější těsto. Nechte těsto 30 minut kynout a potom do něj zapracujte slaninu a cibuli.

Těsto vlijte do tukem vymazané formy a nechte ještě 30 minut hodiny kynout.

Nakynutou bábovku vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 170 °C (asi 40 minut – špejlí vyzkoušejte, zda je těsto propečené). Upečenou bábovku nechte chvíli vychladnout a vyklopte.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena