BÁBOVKY: tatranková, mramorová, šlehačková, banánová, třená a jako BONUS jedna slaná! - část 5

Tyto recepty patří k favoritům už přes sto let, jsou tedy zkrátka prověřené. Vyzkoušejte je! A zkuste i jeden méně obvyklý! Vybere si jistě každá i začínající kuchařka!

Bramborová bábovka

Co budete potřebovat: 250 g brambor vařených ve slupce, 250 g hrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 60 g másla, 2 sáčky vanilinového cukru,1 vejce,1 bílek, 1 kypřicí prášek do pečiva, jemně nastrouhanou kůru z 1/2 citronu, podle potřeby mléko, tuk a hrubou mouku na formu.

Postup:

Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Žloutek utřeme s cukrem, vanilinovými cukry a změklým máslem do pěny. Do pěny vmícháme brambory, citronovou kůru a mouku prosátou s práškem do pečiva. Směs popřípadě mírně rozředíme vlažným mlékem.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme jej po částech do těsta a naplníme jím vymazanou a vysypanou formu, vrch bábovky urovnáme.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pozvolna ji upečeme 60 minut. Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě chladnout. Bábovku vyklopíme na mřížku a těsně před podáváním ji pocukrujeme.

 

 

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena