BÁBOVKY: tatranková, mramorová, šlehačková, banánová, třená a jako BONUS jedna slaná! - část 4

Tyto recepty patří k favoritům už přes sto let, jsou tedy zkrátka prověřené. Vyzkoušejte je! A zkuste i jeden méně obvyklý! Vybere si jistě každá i začínající kuchařka!

Banánová bábovka

Co budete potřebovat: 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 60 g tuku,120 g cukru, 3 vejce,150 ml mléka, 2 banány, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy moučkový cukr.

Postup:

Změklý tuk rozetřete s polovinou cukru, přidejte žloutky a našlehejte do pěny.

Oloupané banány vidličkou rozmačkejte a rozetřete s trochou mléka. Přidejte je ke žloutkové směsi, doplňte prosetou moukou smíchanou s práškem do pečiva, zbylým mlékem a vypracujte vláčné těsto.

Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Do tukem vymazané a moukou vysypané formy rozetřete těsto a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.

Pečte asi 40 minut a špejlí vyzkoušejte, zda je těsto dobře propečené. Bábovku nechte vychladnout, vyklopte a lehce pocukrujte.


 

 

 

 

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena