BÁBOVKY: tatranková, mramorová, šlehačková, banánová, třená a jako BONUS jedna slaná! - část 3

Tyto recepty patří k favoritům už přes sto let, jsou tedy zkrátka prověřené. Vyzkoušejte je! A zkuste i jeden méně obvyklý! Vybere si jistě každá i začínající kuchařka!

Tatranková bábovka

Co budete potřebovat: středně velká forma, 2 tatranky, 280g polohrubé mouky, 280 ml mléka, 180g změklého tuku, 130g pískového cukru, 3 vejce, 1 vanilinový cukr,c1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy, 100g čokoládové polevy.

Postup:

Žloutky oddělíme od bílků. V míse vyšleháme do pěny změklý tuk, postupně zašleháváme oba cukry a nakonec žloutky.

Do hmoty prosejeme mouku s práškem do pečiva, mícháme a přilijeme mléko.

Tatranky nahrubo nastrouháme a přidáme do těsta. Nakonec ušleháme z bílků tuhý sníh, který opatrně po lžících vmícháme do těsta. To vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170° C asi 45 minut. Bábovku vyndáme z trouby.

Necháme ve formě ještě asi 10 minut chladnout. Potom ji vyklopíme na mřížku. Nakonec přeléváme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.

 

 

 

 

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena