BÁBOVKY: tatranková, mramorová, šlehačková, banánová, třená a jako BONUS jedna slaná! - část 2

Tyto recepty patří k favoritům už přes sto let, jsou tedy zkrátka prověřené. Vyzkoušejte je! A zkuste i jeden méně obvyklý! Vybere si jistě každá i začínající kuchařka!

Šlehačková bábovka

Co budete potřebovat: střední forma,300 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 4 vejce, 160 g pískového cukru, 250 ml smetany ke šlehání, tuk a strouhanka na formu, moučkový cukr na posypání.

Postup:

Mouku prosijeme s kypřicím práškem. Vejce vyšleháme s cukrem do hladké hmoty. Vmícháme mouku a smetanu.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vršek uhladíme.

Dáme do trouby vyhřáté na 175° C, kde pečeme zhruba 50 minut. Potom bábovku necháme chvíli chladnout ve formě, vyklopíme ji na mřížku, do ji necháme úplně vychladnout.

Před podáváním bábovku poprášíme cukrem. Můžeme podávat též s vyšlehanou šlehačkou.

 

 

 

 

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena