4 recepty na MAKRONKY! Tradiční, svatební, s nutellou nebo rozinkami, zkuste je všechny!

archiv

Makronky jsou hitem! Kdo je nezkusil, chce je ochutnat, a kdo už ochutnal, potřebuje další. V takovém případě doporučujeme naše recety, díky kterým si budete moci tento francouzký dezert sami připravovat.

Makronky

Co budete potřebovat: 250 g mandlové moučky, 250 g moučkového cukru, 200 g bílku, 225 g cukru, 80 ml vody, špetka soli, potravinářské barvivo podle chuti, náplň podle vlastní chuti – třeba marmeláda, mascarpone, čokoláda apod.

Postup:

1. V misce smícháme mandlovou moučku s moučkovým cukrem. Bílky rozdělíme na dvě poloviny (100 a 100 g).

2. V kastrůlku smícháme krupicový cukr s vodou a necháme vařit, dokud směs nedosáhne teploty 118 °C. První polovinu bílků vyšleháme v elektrickém robotu se špetkou soli do polotuha a postupně za stálého šlehání přiléváme horký cukrový rozvar a dále šleháme, až vznikne velmi pevný sníh.

3. Druhou polovinu bílků přimícháme do směsi mandlové moučky s cukrem a promícháme (vznikne kaše). Pak vmícháme prochladlý pevný sníh a hmotu případně obarvíme potravinářskými barvami.

4. Připravenou hmotu nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou na plech vyložený papírem na pečení nebo silikonovou podložkou do tvaru koleček o průměru asi 4 cm (celkem asi 40) a necháme je 45 minut osychat.

5. Makronky vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 10 minut. Z plechu makronky sundáme až po úplném vychladnutí.

6. Nakonec makronky po dvou slepíme vybranou náplní.

Tip Kafe.cz:

  • Do těsta můžete přidat mletou skořici, kokos, potravinářské barvivo, kakao apod. podle toho, pro jaký druh makronek jste se rozhodli.

 

 

Nejnovější články

2008 - 2017 © VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Všechna práva vyhrazena