Po pár skleničkách vína jste si dodala odvahy a napsala vášnivou zprávu tomu chlapíkovi, se kterým jste si včera tak příjemně povídala. Příštích několik hodin strávíte upřeným zíráním na displej telefonu. A on? Neodpovídá...

Co dělat, aby se vám právě tohle už nikdy nestalo?

Obrňte se trpělivostí

Svůj rytmus psaní zpráv musíte přizpůsobit tomu jeho. Případně nastolit ještě trochu volnější tempo. Když vám na vaši textovku odpoví za deset minut, vy mu další zprávu pošlete nejdřív za další čtvrthodinu. A občas třeba „zapomeňte“ odpovědět úplně. Pokud mu budete znovu a znovu psát a pronásledovat ho, může to poznamenat celý váš budoucí vztah. Pronásledování je mužská práce i v dnešní emancipované době. Vydržte a nechte to na něm.

Nikdy, nikdy nepište zprávy opilá

Psát textovky pod vlivem alkoholu je jako řídit pod vlivem alkoholu. Ano, máte pocit, že všechno máte pod kontrolou. Připadáte si nesmírně vtipná a odvážná. Ve skutečnosti ale jenom odhazujete zábrany, které popravdě nejsou až tak úplně na škodu, zvlášť na začátku vztahu. A zítra ráno toho budete litovat.

Vyhněte se „sextovkám“

Jistě, erotické zprávy jsou žánr, který má něco do sebe. Můžou například vrátit jiskru do léty opotřebovaného vztahu. Ale nikdy s nimi nezačínejte příliš brzy, s chlapíkem, se kterým pořádně ještě ani nechodíte. Mohl by si vás zařadit do škatulky „pouze na sex“.

Berte v potaz, že muži komunikují jinak

Mnoho mužů vidí zprávy pouze jako nástroj, jak si dohodnout datum a čas setkání nebo sdělit nějaký konkrétní údaj. Nemají potřebu si prostřednictvím textovek „povídat“. Stručná a strohá odpověď proto nemusí nutně znamenat, že ho nezajímáte.

I vy buďte stručná

Pár řádek znaků by mělo být maximum. Emotivní monology a dušezpytné výlevy si schovejte pro kamarádku nebo pro svého psychologa, případně pro svůj deníček.

Emotikony

Hm. Možná máte pocit, že bez usměvavých obličejíků vypadá váš vzkaz tak nějak neosobně. Ale šetřete s nimi. Textovka vyšperkovaná přehnaným množstvím různých druhů obrázků může působit infantilně.

Neřešte velká témata

Zprávy nejsou zrovna žánr vhodný pro řešení závažných citových problémů. Pokud se chcete rozejít, sdělit něco převratného o vašem vztahu nebo vášnivě vyznat lásku, udělejte to osobně, ne prostřednictvím textovky.

Ukončete to jako první

Pokud už jste si vyměnili několik textovek a sdělili jste si všechno potřebné, je načase „rozhovor“ ukončit – a měla byste to být vy, kdo to udělá. Jasnou a přitom milou tečku můžete udělat například vzkazem: „Už musím jít. Měj se krásně.“ Nebo: „Už jsem hrozně ospalá. Dobrou noc.“