Steven Assanti má podle slov svého bratra Justina za sebou velmi drsné dětství, což zřejmě vedlo k jeho patologickým závislostem. Steven byl závislý na alkoholu, drogách a také jídle. Jenom pizz je schopný sníst až šest denně! Rodina ho v době jeho nejvyšší váhy vyhodila z domu, respektive se jí ho již po jednom lékařském zákroku nepodařilo dostat z vozu do domu, a tak v něm Steven musel několik měsíců žít.

Po té se musel přesunout do pronajatého bytu a začít se sám o sebe starat. Rodina už odmítla náročnou péči o mladého muže, Stevenův bratr Justin je totiž také morbidně obézní. Samostatný život zřejmě vedl k tomu, že se Stevenovi konečně podařilo zhubnout 70 kilogramů a dočkal se tak bypassu žaludku, který mu pomohl s dalším hubnutím. Mladý muž si teď užívá svou pochybnou slávu, kterou získal díky odpudivým záběrům, které pravidelně umisťuje na sociální sítě. V současnosti ukazuje, kolik přebytečné kůže mu na těle visí, jak se jeho tělo během hubnutí mění.

A vypadá to, že i přesto, že si nebere servítky a ukazuje vše, přišla k němu i láska. Na začátku loňského roku se pochlubil, že má přítelkyni jménem Stephanie. Po pár měsících vztahu se partneři rozhodli svůj vztah zpečetit sňatkem. Může to tedy vypadat, že se udál sladký happyend. Bohužel ale život s labilním Stevenem není jednoduchý a tak pár poměrně často oznamuje rozluku. Zatím vždy se jim ale problémy podařilo urovnat a ve vztahu dál pokračují.