Prevencí makulární degenerace, hlavní příčiny slepoty ve stáří, je pravidelná konzumace dvou antioxidantů – luteinu a zeaxantinu, které najdete právě ve vejcích. Jaké další látky, vitaminy a minerály, obsahuje tato zdraví prospěšná potravina? A jak je to ve skutečnosti s vejci a cholesterolem?
Věděli jste také, že byste neměli omývat skořápku, protože tím odstraníte její ochranný obal? A do kolika stupňů můžeme vejce skladovat?
Byli jste navíc překvapeni z toho, že se liší informace o vejcích na jejich obalu od těch, které jsou přímo na kódu skořápky? Jak tedy poznáme, odkud vejce pochází?
Podívejte se na naše video, kde najdete odpovědi na své záludné otázky. Pokud chcete vědět víc, sledujte web akademiekvality.cz, kde se můžete zároveň inspirovat chutnými, rychlými a lahodnými recepty.

Zdroj: Youtube

Tip na závěr: Při nákupu sledujte značky kvality na obalech potravin. Ty vám zjednoduší výběr. Jedná se např. o Klasu, Regionální potravinu, „biozebru“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP).