Deset plechovek coly, to je něco přes tři litry. Přesně takovou denní dávku si vyměřil George Prior z Los Angeles, který se před startem svého pokusu těšil ze skvělé kondice. Výsledek má podle něj světu ukázat, jaký vliv skutečně na člověka má nejpopulárnější limonáda světa.

Za pouhých třicet dní udělala z Georgova vypracovaného a štíhlého břicha vypasený pupek – George přibral přes třináct kilo! A nyní se prý bojí, že se stal závislý na kofeinu, který cola také obsahuje.

„Chtěl bych lidi upozornit, aby omezili množství cukrů v jídelníčku. Potřebují vědět, jak je to ve skutečnosti pro organismus škodlivé," řekl Prior deníku Daily Mirror.

Kromě váhy se mu zvednul i tlak. Přiznává i to, že pro něj bylo těžké stravovat se stejně jako předtím, protože byl díky cole neustále přeplněný.

„Znova bych to už neudělal. Nelíbilo se mi být takhle tlustý. Také mi vadil neustálý pocit plnosti a časté návštěvy toalety," komentuje svůj pokus s tím, že všudypřítomných plechovek se s velikou chutí co nejdříve zbaví.