Pokud si jdete koupit něco nového na sebe, vybírat se vyplatí i podle typu postavy. Nositelkám té štíhlé sluší například bokové roury, kterým by se naopak ženy s naditými boky měly vyhnout. Není totiž nic horšího, než když „faldy" z kalhot nebo zpod upnutého trika přetékají. Na co si tedy dát pozor?

Džíny tmavé či seprané

Rifle patří k nejuniverzálnějším prvkům. Důležité je vybrat dobře padnoucí. Pokud chcete zamaskovat nějaké to kilo navíc, vyhněte se světlým odstínům. Sáhněte po tmavě modrých nebo černých. Hodí se rovný střih a vyšší pas, který zakryje bříško a současně opticky prodlouží postavu. Trápí-li vás silnější boky, oblečte se do sepraných džínů. Ty mají světlejší část uprostřed a strany mají tmavé, takže chytře odvádějí pozornost od problematických partií.

Moc černé je na škodu

Černá zužuje. Pokud se ale do ní oblečete od hlavy k patě, budete vypadat spíše jako černá vdova. Důležité je umět barvy kombinovat. Černá nebo tmavá nejlépe zeštíhlují, pokud jsou v kontrastu se světlou. Světlejší si oblečte na horní část těla a dolní, problematičtější partie zahalte do černé. Zkuste také kombinaci hnědé a růžové, která je ideální na jaro a léto. Vyhněte se výrazným vzorům.

Manšestr nechte ve skříni

Kromě barvy a střihu je důležitý i materiál. Například trendy manšestr se hodí spíše pro štíhlé dámy. To samé platí o sametu, flanelu nebo kůži. Vhodné nejsou ani lesklé materiály. Trápí-li vás kila navíc, vsaďte na látku s přídavkem lykry. Pozornost dobře odvádí krajka. Jsou-li vaše problematické partie spíše v oblasti břicha, sáhněte po splývavých a lehkých materiálech. Jsou volné a neobepínají.

Vhodné spodní prádlo

Přímo zázraky dokáže také vhodně zvolené spodní prádlo. Stahovací push-up punčocháče nebo korzetové spodní šaty vám vykouzlí oblé tvary bez faldíků. Zapomeňte na klasické nevzhledné stahovačky. Dnes již seženete spoustu sexy modelů včetně krajkových kalhotek i tílek. Nebojte se ani nepříjemného pocitu. Kvalitní stahovací prádlo je ušito tak, že o něm po celý den ani nevíte.

Zázraky dokáže i vhodná obuv

Důležitý je také výběr vhodné obuvi. Jehlové podpatky sice prodlouží nohy, ale bohužel také opticky rozšiřují lýtka. Vhodné jsou ty na klínovém podpatku. Pozor na kulaté špičky. Ideální je obuv s jemnou špičkou. Co se týká barev, nejlepší jsou černé a tělové barvy.