Mág disponuje výbornými komunikačními schopnostmi, zato empatii, nebo smysl pro dodržování zákonů a pravidel bychom u něj hledali marně. Jediným zákonem, kterého se mág vždy drží je: Staniž se má vůle. Mág umí pracovat se všemi formami energií, proto má ve většině tarotových sad na stolku před sebou všechny zástupce živlů, jak je používáme v tarotu a navíc je vyzbrojen znalostí principů a zákonů stvoření.

Mág je kartou, která nám říká, že vše je v našich rukou- jsme doslova stvořiteli světů. Cokoliv si umíme představit a co chceme uskutečnit, stane se skutečností. Předpokladem ovšem je,že pro to musíme také něco udělat. Zatímco blázen byl člověk, který životem prochází, aniž by měl jakékoliv ambice cokoliv měnit, nebo čehokoliv dosahovat, mág má svůj osud ve své režii. Zná schémata, podle kterých je svět stvořen a umí je používat.

Pokud se karta mág objeví v souvislosti se špatnými lidskými vlastnostmi, ať již jako varování, nebo upozornění na naše chyby, pak jde o manipulaci, zištné jednání, často až vychytralost.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz