BERAN

První dvě dubnové dekády budou pro Berany velmi náročné. Bude vám chybět sebemenší dávka trpělivosti a z toho důvodu snadno „vylítnete“. Navíc známá slabina vašeho znamení, kterou je neochota ke kompromisu, bude také prohloubena. Pokud se těmito energiemi nechcete nechat převálcovat, rozvíjejte vaši empatickou stránku. K tomu nepochybně pomůže umění a nezištná pomoc druhému. Koncem měsíce se situace výrazně zlepší.

Láska

Jestliže se budete chovat bezohledným způsobem s myšlenkou, že si můžete dělat, co chcete, vztah se dostane do krize. Více vzájemné komunikace, naslouchání a projevů lásky je více než nutné. Vyvarujte se tlakům na sebeprosazení. Zvýšený pozor si dejte první a druhou dekádu. V poslední části dubna si můžete uvědomit, že pevný, láskyplný a trvalý vztah je pro vás důležitý.

Práce

Vyhovovat vám bude sólová práce, ve které nebude třeba hledat kompromisy. Vaši energii je potřeba využít, proto byste se v zaměstnání neměli nudit. Nenechte se nikým vyprovokovat a pokud vás napadne myšlenka na výpověď, dejte tomu čas. Je totiž více než pravděpodobné, že v poslední dekádě situaci uvidíte aspoň trošku odlišně.

Zdraví

Snažte se o zvýšenou pozornost při jakýchkoliv činnostech. Během prvních dvou dekád by totiž vaše zbrklost mohla přivodit zranění. Celkově se snažte najít čas i na odpočinek, jinak vám přílišné přepětí může přivodit prudké bolesti hlavy.

BÝK

Je před vámi celkem solidní období. V první dekádě můžete ve svém životě hodně věcí změnit. Druhá dekáda prohloubí vaši citlivost a toto soucítění se může přetavit v různé ideály. V tomto čase je ovšem potřeba, abyste vědomě dbali na pragmatický přístup. Pokud si v něčem nebudete jisti, vyčkejte do poslední dekády. Vaše býčí energie se rozzáří a díky tomu se zase začnete cítit jistěji. Pozor si dávejte na skryté nepřátele a to, co skrývá vaše podvědomí.

Láska

Úvodem měsíce si dejte pozor na myšlenky ohledně rozchodu nebo nevěry. Zřejmě byste toho hned v další dekádě litovali. Právě druhá a třetí dekáda můžou váš vztah úspěšně prohloubit. Budete potřebovat větší citové souznění a více lásky. Ke konci měsíce oceníte, pokud k tomu partner ještě přidá doteky, které vás budou doslova nabíjet.

Práce

V zaměstnání budete na začátku dubna hledat zejména volnost. Dodržování přísných pravidel nebude váš „šálek čaje“ a pokud to je nezbytné, zkuste tyto předpisy načasovat spíše do závěrečné dekády. Zejména od druhé části dubna se pro vás stane velmi důležitý hlubší smysl vašeho konání. Pamatujte, že každá práce má určitý význam, stačí ho odhalit.

Zdraví

Pokuste se dlouho nesedět na studeném a také měkkém. Oboje může způsobit tolik neoblíbené problémy s hemeroidy, zvanými též „zlatá žíla“. Jako prevenci zvyšte konzumaci vlákniny, pijte hodně tekutin a hýbejte se!

BLÍŽENCI

Každá fáze dubna bude dost rozdílná. Každopádně platí, že pokud hledáte nejlepší období, tak vyčkejte na konec měsíce. Právě tehdy se budete moci opřít o silný, vytrvalý a praktický intelekt. To se projeví příznivě i do způsobu vyjadřování. V první dekádě se vyvarujte planých slibů a fantazírování. Druhá dekáda vám zabrnká na nervy. Impulsivita a reaktivnost budou vzrůstat. Dejte si pozor na to, aby vás vaše okolí nezačalo vnímat jako „netykavku“.

Láska

Úvodem měsíce si dejte pozor na to, co partnerovi „nakukáte“. Mohlo by se totiž stát, že by tomu uvěřil a vy byste se k vašim slibům museli postavit čelem. V druhé dekádě bude lépe, pokud si začnete hledět svého a vyvarujete se čehokoliv, co by jen na dálku zavánělo sporem. Případné partnerské problémy zažehnáte koncem dubna.

Práce

Nejlepší doba pro pracovní výkony nebo podnikatelské záměry je v poslední dubnové dekádě. Právě v této době dokážete dobře hospodařit s majetkem a navíc vám bude přát intuice. Naopak nejvíce rizikový je prostředek měsíce. Zde hrozí, že se neshodnete vůbec s nikým, natož pokud půjde o tak zásadní téma, jako jsou peníze.

Zdraví

Vyhýbejte se kouření a zakouřeným místnostem. Vzhledem k tomu, že začíná pylové období, pokuste se eliminovat pobyt v extrémně rizikových místech a podpořte vaši imunitu. Vyhnete se tím astmatu a alergickým reakcím.

RAK

Pokud můžete, tak si většinu důležitých činností a témat odložte až na samotný závěr dubna. Právě poslední dekáda vám nabídne schopnost rozvážného konání a rozhodování s širším rozhledem. Naopak v druhé dekádě se držte zpátky a nenechte se zatáhnout do jakýchkoliv sporných událostí a rozhovorů. Téměř jistě byste se nevyhnuli hádkám. V první dekádě si dejte pozor na to, co se dotýká vašeho ega. Mnoho podobných nepříjemných pocitů totiž bude zcela zbytečných.

Láska

Ve vztahu to může skřípat hned od prvních dubnových dní. Hlavní příčinou je souboj o to, kdo je ve svazku „šéfem“. Tento spor může být reálný nebo podprahový. Tak jako tak bude gradovat a ve druhé dekádě můžete mít problém najít společnou řeč. Naštěstí se vše v dobré obrátí závěrem měsíce. Jestliže oba budete chtít, můžete si vše vyjasnit a situaci uklidnit.

Práce

Pokud můžete, vezměte si uprostřed měsíce pár dní volna. Prospěje to jak vám osobně, tak vašim vztahům s kolegy na pracovišti. V první a druhé dubnové dekádě si dejte pozor na problémy s nadřízenými. Odpusťte si různé poznámky a zbytečné odmlouvání. To, že jste schopným a důležitým zaměstnancem, můžete ukázat koncem dubna.

Zdraví

Stres a rozčilování ještě nikdy nikomu neprospěly. Nejinak je tomu i u vás. Pokud nedokážete brát život s nadhledem, připravte se na problémy s trávicím traktem. Pak záleží na organismu, zda si „vybere“ žlučník, žaludek nebo dvanácterník.

LEV

První dvě dubnové dekády vám bude vesmír posílat obrovské množství ohnivé energie. Díky tomu naroste vaše touha po sebeprosazení. Snaha o prvenství vám ovšem může někdy přerůstat přes hlavu. Zkuste proto zapojit víc rozvahy. Složitě se budete vyrovnávat s jakýmkoliv omezováním, což může vést ke konfliktům s okolím. V poslední dekádě se zaměříte více na majetek a radosti života. Problém nastane, pokud nebude po vašem.

Láska

Partnerské záležitosti budou na okraji vašeho zájmu. Minimálně do doby, než se ukáže, že vše nemáte pod kontrolou. Také směrem k partnerovi byste se měli krotit. Každý člověk nemá tolik síly a energie jako vy. Berte proto na partnera větší ohledy. V milostných záležitostech více naslouchejte partnerovým potřebám, jinak to bude jen a jen o vás.

Práce

Vaše nadšení pro věc může strhnout také spolupracovníky. To je jedině dobře. Problémy ovšem určitě přijdou. Zejména v okamžiku, když s vámi nebude někdo souhlasit. Zkuste si uvědomit, že týmová práce bude fungovat jedině tak, pokud se dokážete v klidu s druhými lidmi bavit o řešení různých pracovních problémů.

Zdraví

Snažte se nezapomínat na sportovní aktivity. V opačném případě se můžete v poslední dubnové dekádě začít potýkat s problémy v oblasti krční páteře. Přílišné přepínání v komunikační rovině by se mohlo odrazit i na snížené funkci hlasivek.

PANNA

Do dubna ještě vstoupíte s určitou mírou nejistoty. Ta se bude projevovat hlavně v nutnosti více kontrolovat to, co prezentujete druhým lidem. V druhé dekádě získáte více odvahy, která může hraničit až s nerozvážností. Na druhou stranu budete hýřit originálními nápady. Celkově vám bude chybět trochu více trpělivosti. Naštěstí konec dubna přesně toto nabídne. Zkuste si podle toho rozložit váš životní itinerář.

Láska

Uprostřed měsíce se vyvarujte lehkovážným tendencím k rozchodu. Právě tyto kroky se rychle a snadno můžou vykonat, ovšem vrátit zpátky je kolikrát nejde. Nepouštějte se také do žádných hádek, které v této době mají pramalou šanci na ukončení klidnou formou. V poslední dekádě se nabídne šance na smír a uklidnění, využijte toho.

Práce

V pracovním procesu i vztazích s kolegy byste se měli hlavně snažit o vyváženost. Toto doporučení mějte na mysli po celý duben! Jeho energie se totiž budou razantně střídat po jednotlivých dekádách. Pokud byste pokaždé jednali a vystupovali odlišně, stali byste se jak pro spolupracovníky, tak zaměstnavatele nečitelní.

Zdraví

Zaměřte se na nervový systém a vnitřní stabilitu. K tomu vám můžou pomoci různá cvičení, jako například jóga nebo taichi. Podporu v tomto směru najdete také u bylinek. Zkuste popíjet dobromysl nebo meduňku.

VÁHY

Na rozdíl od března si pro vás duben připravil uprostřed měsíce různorodé zkoušky. Je důležité, abyste v tomto období měli jazyk na uzdě a nenechali se vyprovokovat k nepromyšleným reakcím. Úvod měsíce také nemusí být zcela jednoduchý, protože se můžete potýkat s egoistickými lidmi, kteří vás nenechají v klidu. Nejklidnější dobou se tak stane poslední dubnová dekáda. Během březnových dní se snažte najít činnosti, které uspokojí potřeby vaší duše.

Láska

Mimo první dekádu budete po zbytek měsíce od partnera vyžadovat citové souznění a důkazy lásky. Současně budete mít oba problémy ve vztahu nacházet zlatou střední cestu. To může logicky přinášet obtíže. Snažte se obrousit ostré hrany tak, že budete navštěvovat různé hudební a kulturní pořady. Hezké společné zážitky vám totiž pomůžou.

Práce

Snažte se hledat na vašem zaměstnání to hezké. Jakmile ve vás vzklíčí jen zrnko pochybnosti, začnou se objevovat problematické situace. S těmi se nemusíte vždy dobře vypořádat a díky tomu vám v práci přičtou „záporné body“. Zřejmě nejdůležitější je klidná a konstruktivní komunikace jak se šéfy, tak spolupracovníky.

Zdraví

Opakující se bolesti hlavy nejčastěji signalizují dva problémy. Za prvé je potřeba odbourat stres a obavy. Za druhé si zajděte k reflexnímu terapeutovi, který vám uvolní krční páteř. Energie bude proudit a zlepší se celkový zdravotní stav.

ŠTÍR

Snažte se s v sobě rozvíjet jemnou vnitřní stránku člověka. Právě bohatý vnitřní život, stabilní a jasné city jsou klíčem k dubnové spokojenosti. Pokud se vám to nebude dařit, můžete být čas od času hodně nervózní a na vaše okolí příliš tvrdí. V konečném důsledku to bude znamenat spory a nepřátelství. V poslední dekádě se vyvarujte žárlivosti a finanční záležitosti se snažte řešit pružně a s nadhledem.

Láska

Pokuste se žít tak, abyste partnerovi dělali radost. Právě dobrá nálada znamená nejenom půl zdraví, ale také významný podíl na spokojeném soužití. Nesnažte se partnera dirigovat, spíše mu naslouchejte a buďte ohleduplní. Ke konci měsíce si dejte pozor na to, aby se nezačala projevovat nadměrná touha partnera vlastnit.

Práce

Měli byste si pořádně rozmyslet, co od chození do zaměstnání očekáváte. A co vlastně chcete v práci dělat. Bez odpovědí na tyto klíčové otázky se může stát, že se vaše pracovní výkony rozmělní do několika témat. Bohužel, ani jedno z nich nebude stoprocentně uspokojivé. Závěrem měsíce si dejte pozor, abyste se neprojevili jako někdo, kdo jde pouze po penězích.

Zdraví
Máte poměrně dobrou příležitost ovlivnit stav vašeho organismu přes jemné energetické úrovně. Začněte se proto víc soustředit na různé duchovní, mentální a jiné související cvičení, které se v konečném důsledku příznivě projeví i na fyzickém těle.

STŘELEC

Většina měsíce bude velmi aktivní a dynamická. Navzdory tomu se čas od času budete muset zastavit. Pokud to neuděláte, vesmír vás k tomu donutí. Jestliže skloubíte ochotu ke spolupráci, odvahu začít něco nového a smysl pro povinnost, můžete něco dokázat. Současně se bude ukazovat, že uspokojit vaše pocity nebude jednoduché. Je dost možné, že vaše představy sahají za hranice vašich současných možností.

Láska

Oblast lásky může být v dubnu poměrně rozporuplná. Na jednu stranu toužíte po partnerském soužití. Současně ovšem nedokážete vyhodnotit, co je pro vztah důležité a co nikoliv. Přitom právě na tom se můžou točit vaše každodenní rozhovory. Někdy bude prostě lépe, když budete doma víc pracovat. Tato snaha bude určitě oceněna.

Práce

Na pracovišti buďte aktivním pracovníkem, který dokáže splnit zadání. Dobře, rychle a kvalitně. K tomu bude lépe, pokud se vyhnete snahám o transformaci pracovních procesů. V tomto směru byste mohli narazit. S tím souvisí i vaše potřeba vizionářství. Ačkoliv by vám to udělalo radost, zkuste si nechat většinu nápadů na jindy, pak je lépe prosadíte.

Zdraví

V dubnu se soustřeďte na oblast chodidel, prstů u nohou a nožní klenbu. S tím souvisí dostatečná hygiena a správné obutí. Snažte se také vyhýbat různým rizikovým místům, které zvyšují pravděpodobnost vzniku plísní nebo bradavic.

KOZOROH

První dvě dekády pro vás budou velmi složité. Dubnové energie si na vás připravily přesně to, co nemáte rádi. Budete se dostávat do situací, které jsou nečekané, postrádají řád a smysl pro hierarchii. Jinými slovy, je to zkouška vaší odvahy, zda dokážete pružně reagovat na rychlý vývoj situace. Přestaňte tolik lpět na zaběhnutém systému a zkuste něco změnit. Změna je život. Určité uklidnění přinese poslední dekáda.

Láska

V partnerství vám hrozí závažné problémy. Partner od vás očekává, že se více uvolníte a začnete si život užívat. V opačném případě se nevyhnete častým hádkám, jejichž podtextem bude konfrontace omezování s absolutní svobodou. Pokud budete oba lpět na svém, tak se nedohodnete a kdo ví, jak všechno skončí. Chce to více kompromisu!

Práce

Ani v zaměstnání nenajdete příliš klidu. Pravděpodobně budete zavaleni množstvím úkolů. Jejich vyřešení potřebuje rychlý přístup. Dejte si pozor také na to, jak budete komunikovat s ostatními zaměstnanci. Strohé a někdy až příliš tvrdé reakce se promítnou do celkové atmosféry. Zkuste zapojit více úsměvu a citlivosti.

Zdraví

Hlídejte si dobrou kondici, ke které přispěje ranní procvičení kloubů a svalstva celého těla. Pokud to zanedbáte, můžete se zranit. Také se vyhýbejte adrenalinovým aktivitám a extrémně namáhavým sportům.

VODNÁŘ

Zejména v první a druhé dubnové dekádě budete mít pocit, že vám narostla křídla. Pokud je ovšem nedokážete smysluplně využít, budete se plácat zcela neužitečným způsobem. Navíc napácháte víc škody než užitku. Je tedy nejvyšší čas si uvědomit, že jedině jistá míra odpovědnosti může správně usměrnit vaše nadšení a průbojnost. V dubnu můžete mnoho změnit. Dříve, než nějaké kroky uděláte, konzultujte je s vašimi blízkými a nechte si poradit.

Láska

Mějte oči, uši i mysl na stopkách. Jen tak včas odhalíte okamžik, kdy již překračujete hranici. Vaše snaha vybojovat si v partnerském soužití větší míru nezávislosti může být pochopitelná. Pokud to ovšem přeženete, mohlo by to znamenat rozpad vztahu. Proto si dobře rozmyslete, co má pro vás větší cenu!

Práce

Zejména v první a druhé dekádě byste se měli naučit dodržovat různá nařízení. Pokud se vám to nebude dařit, tak první dekáda přinese problémy s nadřízenými. V druhé dekádě to budou komunikační konflikty s kýmkoliv, kdo se ohradí proti vašemu přístupu. Proto i v zaměstnání je vhodné kontrolovat, kam svoje nápady a energii opřete.

Zdraví

Snažte se o vyváženost vašeho života na všech frontách. Přesně na „vykolejení“ z rovnováhy dubnové energie čekají. Podobné pochybení by se mohlo ve zdravotní sféře projevit v podstatě jakýmkoliv způsobem. Nenechte se nachytat!

RYBY

Vesmír vám bude přát ještě během prvních dvou dekád. Velkou výhodou je, že si můžete vybrat, na co se přesně zaměříte. Možnosti jsou široké a záleží to jenom na vás samotných! Jen byste se měli snažit, aby vás váš život opravdu v hloubce srdce těšil. A také by měl mít smysl pro druhé lidi, nejlépe skrze podání pomocné ruky. V poslední dekádě můžete v dobrém slova smyslu sklidit to, co jste zaseli.

Láska

V partnerské úrovni máte hodně možností. Měli byste toho využít a pokusit se změnit to, co vám doposud nevyhovovalo. Partnerovi byste vše měli dostatečně vysvětlit. Citlivě a současně důrazně. Klíčem k úspěchu bude trpělivost v případě, že nebude souhlasit. A nezapomeňte v něčem ustoupit! V poslední dekádě můžete sladit témata, co byla doposud tabu.

Práce

Vyvarujte se toho, abyste pracovali méně, než opravdu můžete. To, co vám bude po většinu měsíce procházet, se totiž může naakumulovat a provalit se v nějakém dalším období. Můžete si být jisti, že by vám to pak dali jak šéf, tak spolupracovníci pěkně „sežrat“. Chytrým řešením dokonce bude, pokud si práci uděláte v průběhu dubna takzvaně „do foroty“.

Zdraví

V dubnu bude nepochybně stačit, pokud se budete udržovat celkově v kondici. To samozřejmě znamená, že se budete o tělo aktivním způsobem starat. Jakékoliv delší „povalování“ by se vám mohlo v budoucnosti nepříjemně vrátit jako bumerang ve formě choroby.