Autobazar Globcar Praha a AutoEsa? (50)
Viktor (15.1.2010 18:06): "Zajimalo by me, co ma AutoEsa spolecneho s autobazarem GlobusCar - Zdenek Kazda nebo Autobazar Globcar Praha. Nasel jsem diskuzi, kde se o AutoEsa diskutuje, ze vykupovali auta od tohoto autobazaru, za krete majitele nedostali…"
Autoporadna (1367)

Plánujete koupit ojetý vůz? Poradíme Vám jak při koupi postupovat a na co si dát pozor.
Odborní poradci: Martin Růžek
Odpovědět na příspěvek
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskusních příspěvků čtenářů. Redakce si vyhrazuje právo mazat či zkracovat texty naplňující skutkovou podstatu trestného činu hanobení rasy, národa a přesvedčení, či příspěvky obsahující vulgární výrazy a urážky.
Autobazar Globcar Praha a AutoEsa?
Zajimalo by me, co ma AutoEsa spolecneho s autobazarem GlobusCar - Zdenek Kazda nebo Autobazar Globcar Praha. Nasel jsem diskuzi, kde se o AutoEsa diskutuje, ze vykupovali auta od tohoto autobazaru, za krete majitele nedostali zaplaceno a maji pravo na vraceni vozu zpet, jelikoz je z duvodu nesplneni platebnich podminek smlouva neplatna a AutoEsa si navic udelalo "sve" plne moci od majitelu na prepis vozu. Co jsem se dale docetl, tak nektere vozy v AutoEsa jsou zablokovane policii na dalsi prodej. Zde je odkaz na diskuzi poskozenych: http://www.investujeme.cz/clanky/prodej-financnich-produktu-v-autobazarech-katastrofa/nazory/
A tady jsem nasel nekolik clanku od sdruzeni SOVA http://www.sdruzeni-sova.cz/
http://www.sdruzeni-sova.cz/clanek/rada-aut-z-kauzy-globus-car-byla-prodana-v-auto-esa-227
Re: Autobazar Globcar Praha a AutoEsa?
no, jak to tedy je, nejake info?
Dobrý den,
je pravdou, že Auto ESA vykoupilo od autobazaru Globuscar Praha, konkrétně od Zdeňka Kazdy, určitý počet vozidel. Postup, kdy velký autobazar nakupuje u menších, není na trhu neobvyklý a mezi velkými autobazary je pravidelně uplatňován v zájmu rozšíření nabídky pro konečné zákazníky. Ostatně Auto ESA má řadu dodavatelů, od nichž vozy odkupuje. Činí tak zákonnou, poctivou a transparentní cestou. To platí i pro vozy odkoupené od autobazaru Globuscar Praha – Zdeněk Kazda. Od tohoto subjektu začalo Auto ESA nakupovat ještě v době, kdy autobazar Globuscar Praha nevykazoval jakékoliv problémy a dnes je potvrzeno, že za automobily řadě svých zákazníků zaplatil a problémy vznikly až ke konci jeho činnosti. Auto ESA za nakoupené automobily vždy řádně zaplatilo kupní cenu.
Je bohužel pravdou, že řada zákazníků autobazaru Globuscar nedostala od tohoto autobazaru zaplacen vůbec nebo jen z části. Auto ESA však o tomto protiprávním jednání tohoto autobazaru nevědělo.
V rámci prověření vozidel vyžadovalo pravidelně vedle dalších dokumentů týkajících se nakupovaného vozidla rovněž doložení nabývacího titulu (tedy kupní smlouvu), přičemž autobazar Globuscar Praha, resp. Zdeněk Kazda, předložil Auto ESA vždy kopii kupní smlouvy, na jejímž základě jsme vozidlo vykoupili od původního vlastníka. Z těchto dokumentů, které nám byly předloženy při předání vozidla, vyplývalo oprávnění jmenovaného autobazaru tato vozidla dále převést bez jakýchkoliv omezení. Vedle toho tento autobazar, stejně jako všichni ostatní prodávající, musel vždy jasně v kupní smlouvě deklarovat, že je oprávněn vozidlo prodat a že s tímto vozidlem nejsou spojeny žádné závazky či povinnosti. Jakmile se Auto ESA dozvědělo o případech, kdy tomu tak nebylo, začalo jednat – podalo trestní oznámení na Zdeňka Kazdu a vozidla stáhlo z dalšího prodeje. Auto ESA je jedním z poškozených postupy autobazaru Globuscar a je obětí podvodného jednání toto autobazaru. Věc i nadále šetří Policie ČR, přičemž v současné chvíli již vozidla Policií ČR blokována nejsou. Auto ESA se stalo právoplatným vlastníkem vozidel vykoupených od autobazaru Globuscar, neboť tato vykupovalo v dobré víře a za tato vozidla autobazaru Globuscar vždy řádně zaplatilo. Auto ESA proto doporučuje poškozeným zákazníkům, aby se obrátili se svými nároky vůči autobazaru Globuscar soudní cestou a podali trestní oznámení.
Vedle toho, je bohužel pravdou že občanské sdružení SOVA prezentuje na svých webových stránkách články v nichž dává Auto ESA do přímé souvislosti s nezákonným jednáním autobazaru Globuscar. Proti těmto článkům se Auto ESA důrazně ohradilo, vyzvalo sdružení SOVA ke stažení těchto článků ze svých webových stránek a učinilo další právní kroky ke zjednání nápravy. Těmto článkům je společné to, že v nich sdružení SOVA směšuje autobazar Globuscar a Auto ESA, které je protiprávním jednáním autobazaru Globuscar rovněž dotčeno a bylo uvedeno v omyl.
Jeste by me zajimalo, jak je mozne, ze predlozene kupni smlouvy Autocentru AutoEsa mezi majitelem a Globcar - Zdenkem Kazdou nemeli uvedenou zadnou kupni cenu. Nebylo to pri vykupu v AutoEsa nijak podezrele? Je pravda, ze na prvnim miste je zisk, cili co nejnizsi nakupni cena, ale i za cenu takovych smluv?
Na zaklade ceho, Autocentrum AutoEsa novym majitelum prihlasila vozy? Je pravdou, ze plne moci "od" majitelu meli falesne podpisy? Resp. Autocentrum AutoEsa si vytvorili plnou moc mezi nimi a majitelem?
Dale by me zajimalo, jak je mozne, ze v ucetnich dokladech, konkretne v Prijmovem pokladmin dokladu figuruje v kolonce Dodavatel primo majitel vozidla, nikoliv Autobazar GlobCar - Zdenek Kazda. Preci prave od od Autocentra AutoEsa dostal na ruku penize v hotovosti, nikoliv majitel. Je to tak?
Dobrý den,
úvodem bych rád uvedl, že prostor v této poradně je určen především pro dotazy klientů, kteří plánují koupit ojetý vůz. Radím zde, jak při koupi postupovat a na co si dát pozor.
Vaše dotazy se týkají obchodních a právních skutečností, které nejsou běžně dostupné. Z toho důvodu bychom považovali za korektní, aby jste se představil a sdělil nám, kde jste tyto informace získal, už z toho důvodu, že Vaše informace nejsou přesné, jsou zkreslené a některé dokonce zcela nepravdivé.
Nicméně k Vašemu dotazu lze uvést toto. Obchodní skutečnosti jako je například výše kupní ceny tvoří zpravidla důvěrnou informaci, kterou si strany střeží. Je tudíž obvyklé, zejména v případě, kdy dochází k následnému prodeji zboží v relativně krátkém časovém úseku, že tyto informace nejsou dalším obchodním partnerům poskytovány, a to mimo jiné z obchodních důvodů a zájmu tuto důvěrnou informaci dále nesdělovat. Proto zpravidla bývá údaj o výši kupní ceny zaslepen. Ne jinak tomu bylo v případech kupních smluv (nabývacích titulů), které dokládal Globuscar. Na tomto postupu tedy nebylo ze strany Globuscaru nic neobvyklého či podezřelého.
Pokud jde o Vaší zmínku o falšovaných podpisech na dokumentech, které byly Globuscarem předloženy Auto ESA, k tomu se bohužel nemůžeme kvalifikovaně vyjádřit, neboť o podezření z možného falšování se dozvědělo AE až v úplném závěru, kdy Auto ESA okamžitě zastavilo obchody. Toto podezření nyní šetří orgány činné v trestním řízení. Auto ESA se však nikdy na žádném falšování podpisů nepodílelo.
Pokud jde o účetní doklady - příjmové doklady, které zmiňujete ve svém dotazu, pak je třeba, aby jste upřesnil kde jste takové účetní doklady viděl, nebo kde jste takovouto informaci získal. Auto ESA není nic o takových dokladech známo a žádné takové doklady nevystavovalo. Jako doklad o úhradě kupní ceny slouží kupní smlouva, ve které je příjem finanční částky potvrzen.
Zdravim
ano, prostor je urcem pro dotazy tykajicich se koupe ojetych vozu. Nemyslite, ze koupe vozu, ktere bylo prevedeno na zaklade falesne plne moc (viz obrazek ktery prikladam na konci text), majiteli nebylo zapalceno a nasledneho prodeje muze byt take predmetem tyjajiciho se koupe ojeteho vozu? Server preci slouzi k ochrane zakazniku kupujici ojety vuz.
Dokumenty jsem ziskal od jedne z Vasich zamestnankyn (nemohu jmenovat) a poskozeny je muj kolega. Az se kolega vrati ze zahranicni cesty, jiste se rad do diskuze pripoji. Do debaty se vkladam, protoze jsem od Vas jedno auto koupil, ktere take pochazelo od Zdenka Kazdy. Nastesti auto bylo Zdenkem Kazdou zaplaceno, takze doufam, ze nemusim mit obavy.
Zajimalo by me, jak se muze AutoEsa dozvedet o falesnych podposech az od policie, kdyz prave AutoEsa uzavira plnou moc prave s majitelem (nyni poskozenym). Alespon na plne moci to tak vypada. Nebo snad takove plne moci mezi autobazary koluji jak horky brambor? Poskozeny samozrejme tuto plnou moc nikdy nevidel a nepodepisoval.
Dale je jiste zarazejici, ze na magistrate, kde se auta odhlasuji, pracovnice auto odhlasila na zaklade teto plne moci a neporovnala podpis s dokumentem, ktery ja na magistrate pri predchozi zmene poskozeneho.
Ucetni doklad dokladam, jako dalsi obrazek na konci textu, spolu s 1. strankou kupni smlouvy mezi Globuscar a AutoEsa. Podtrzeny udaj je cislo kupni smluvy, ktere figuruje i v ucetnim dokladu. V dodavatelske fakture (kupni smlouve, jak rikate) je jine jmeno nez v polozce dodavatel na ucetnim dokladu. Zvlastni ze?
Plna moc: http://img691.imageshack.us/img691/9113/plnamoc.jpg
Kupni smlouva: http://img15.imageshack.us/img15/1039/kupnismlouva.jpg
Prijemka: http://img51.imageshack.us/img51/5911/prijemka.jpg
Viktore, sorry, ale ty mi pripadas jako samozvany detektiv Babocka. Pises, ze sis koupil auto v ESA a je ok. Tak co resis? Nejmenovana zamestnankyne, nejmenovany kolega... Neprijde ti to stejny, jako kdyz nejmenovany svedek videl nejmenovanyho politika prebirat uplatek od nejmenovanyho podnikatele? Kdybys jmenoval, treba bys k objasneni veci, ktera urcite zajima spoustu z nas, prispel aspon malicko. Takhle to jsou jen nic neresici zvasty. Osobne jsem nekoupil auto u ESA ani u jinyho bazaru, takze nemuzu poslouzit vlastni zkusenosti, ale jedno vim urcite. Aniz bych znal pana Kazdu, rozhodne bych mu nesveril auto s tim, ze se u nej mozna proda. Bud si najdu nekoho, kdo ho ode mne koupi, nebo ho prodam do bazaru a chci prachy hned. Je mi lito vsech, kteri prisli o penize, ale muzou si za to svoji naivitou nebo hlouposti do jisty miry sami.
Jsem jedním z poškozených kauzy Globus Car vs. ESA. A je nás vážně hodně. Na velice trefné otázky, které Viktore píšeš, mi do této chvíle nikdo nebyl schopen odpovědět. Čekám na výsledek vyšetřování policie. Každopadnně jsem mínus 250 000,- a zatím to vypadá, že to tak i zůstane :(
jsou to podvodníci dluží nám 500000 kč
a ty si prachsprostej lump a ničema a dlužíš mi 1.000.000 kč
Zdravím pane Seidl,
doufám, že mě i mým podvedeným kolegům, konečně pomůžete odpovědět na několik dosud nezodpovězených otázek.
Pokud nikoliv, tak snad lidé od televizního štábu budou více šťouraví a neodbytní a na tyto otázky z Autoesa odpověď získají.
Náhled dokumentů je jasný důkaz o tom, že informace nejsou zkreslené ani vymyšlené. Zkreslené a vymyšlené informace podává pouze Autoesa, viz rozhovor na webu sdružení v prvním příspěvku.
S pozdravem Daniel Rambousek
Kdepak je ten rozhovor sdružení, ať se pobavíme. Moc nerozumím, co po nich vlastně chcete, auto jste tam prodávali sami a přišlo vám všechno v pohodě. vokradl vás ten Kazda ne přece esa. A nechápu jak jste mohl nechat svojeauta u plešatýho nařachance z posilovny s velkým zlatym řetězem na krku, kterej si auto ani neprohlídnul, takovejm přeci nikdo nevěří, te´d se divíte, nikdy jste ho neviděli anechali mu svoje auta za takový prachy. tak se to dá chápat z vyprávění lidí na investujeme nebo ste z áček a šijete do toho?
Vážený pane,
tento případ je v řešení Policie ČR, společnost Autocentrum ESA je také poškozena a na tento web tato diskuse nepatří.
Moje role na tomto webu je být především odborným rádcem a vyjadřovat se k tomuto obchodnímu případu nemám kompetence.
Pokud máte potřebu klást další otázky, obráťte se na mailovou adresu reditel@autoesa.cz nebo písemně na adresu společnosti.
děkuji
Dobrý den,
důrazně se ohrazuji proti nařčení Auto ESA. Naše sdružení dělá maximum pro to, aby upozorňovalo na nekalé praktiky prodejců ojetin. Podle našich informací, potvrzených mimo jiné i samotným Auto ESA, bylo vozů z Globus Caru prodáno v Auto ESA téměř 200. Na našich stránkách www.sdruzeni-sova.cz pouze vyjadřujeme oprávněnou pochybnost o tom, zda je při takovém množství možno „netušit“, že se jedná o něco nekalého, když se jedná o významné procento vozů, které Auto ESA v minulém roce prodalo. Také se snažíme získat důkazy pro to, že se mohlo jednat dokonce o organizovanou činnost. Neustále se nám ozývají stále další a další poškození, kteří mají z celé kauzy Globus Car / Auto ESA přímo neuvěřitelné zážitky a hovoří o propojení Auto ESA s Globus Carem. A jak k celé kauze přistoupilo Auto ESA? Žaluje naše sdružení o 200 tisíc korun, což má být škoda na zisku firmy prý způsobená informováním sdružení SOVA o této kauze. Bohužel policejní vyšetřování se odvíjí i vzhledem k vysokému počtu poškozených jen velmi pomalu. Pro informace o dalším vývoji kauzy sledujte naše stránky www.sdruzeni-sova.cz a před koupí nového ojetého vozu čtěte naší příručku pro zájemce o bezpečnou koupi ojetiny.
S pozdravem
Ing. Zbyněk Veselý
Předseda SOVA
zajimalo by me proc vetsinu zajemcu o prodej auta v autoesa nasledne kontaktoval pak Kazda s tim ze jim nabidl jejich cenu aby to vozidlo ziskal na svuj bazar a nasledne ho prodal do autoesa . z tohoto titulu si myslim ze doslo k moznemu selhani jedince a tim ale nechci nařknout jmeno bazaru i kdyz tento clovek jeho jmenem vystupoval . je jasne ze kdyz to ted prasklo tak kazdy da od toho ruce pryc ale kdyz z toho byly slusne provize tak to nikomu nevadilo . dále si myslim ze by to chtelo posouzeni nekoho nezavisleho , protoze odpovedi na dotazy prodejce uvedeneho autobazaru budou jistým zpusobem zaujate
zdravím, nevim nic o teto kauze - jenom to, co jsem našel na netu, protoze shanim nove auto a prohlizim tak ruzne diskuse o bazarech atd... jestli se tedy muzu zeptat - esa za ty auta normalne kazdovi zaplatili, ne. tak co udelali spatne ? oni mu zaplatili, on nedal penize klientum a vrati se to jako bumerang do esa ? tomu fakt nerozumim... to si jako koupim třeba na internetu televizi a mam řešit, jestli to majitel shopu zaplatil svému dodavateli ? je to nejaky divny, myslim, ze by ti co auto prodali do globusu meli chtit penize po kazdovi. Muze se mi stat, ze kdyz si koupim auto, za ktere nekdy v minulosti nebylo nekomu zaplaceno, ale ten od koho jsem ho koupil, prodávajícímu řádně zaplatil, ze o to auto prijdu ? to je fakt blázinec. díky
maro riziko je asi vsude stejne. ale myslim si, že kdyz bazar, tak radeji nejaky velky. taky jsem hledal v diskuzich a tak nejak mi vysel nejlip auto stepanek a auto esa. auto jsem nakonec nekoupil, došly penize ;-). a s tim globusem - to byl jasnej tunel od toho kazdy, to uznava i SOVA. třeba tady v tom članku: http://www.periskop.cz/cz/clanky/sdruzeni-sova-pripustilo-ze-auto-esa-je-take-jeden-z-poskozenych-v-kauze-globuscar/
tak hodne stesti pri nakupu
Dobrý den pane Veselý, sleduji činnost vašeho sdružení a kdybych kupoval ojetý vůz, určitě bych se jeho radami řídil. Je mi však hodně podezřelé, že pranýřujete pouze jediný bazar. Jako by nikde jinde než v Auto ESA žádné problémy nebyly... Z doslechu od několika známých, kteří si koupili ojetinu v AAA, vím, že by tam také bylo co pranýřovat. Jistě mnohem víc než kdekoliv jinde, protože prodají zdaleka největší počet aut. To jsou všechna ta auta z AAA tak skvělá a bezvadná? Rozumím vaší snaze a vítám ji, protože je pro zájemce o ojetinu prospěšná. Nakonec v tomto odvětví není dobrých rad nikdy dost. Proč ale tuhle chvályhodnou snahu sami degradujete vaší neobjektivitou a zjevnou zaujatostí?
S díky za odpověď
Alex Novák
..tak to vám můžu odpovědět za ně. Z internetových diskuzí je známo, že Sova jsou Áčka, jejich navážení do esa je jednoznačné. V rámci "objektivity" na svých stránkách uvedli některé případy i z aaa, reklamace na sjeté destičky vtipné, stejně tak zapomenutý neodeslaný techničák vtipné. Zkuste si něco reklamovat v aaa, nic vám nedaj, nikdo se s váma nebude bavit. Mě by zajímalo, kdo je financuje. Ať odhalí karty a konečně a jednoznačně ukážou, že je největší bazar ve střední Evropě nesponzoruje. Pan Veselý nám asi neodpoví. Pane Seidle proč netlačíte na Sovu, aby dokázali nespojitelnost s áčkama???!!!
To není činnost pro mě ani pro Auto ESA, Tomáši. My nejsme ti, kteří by chtěli na někoho tlačit. Pokud SOVA stojí o pověst nestranného arbitra, jistě to udělá sama i bez tlaku.
Dobrý den,
musím konstatovat, že Auto ESA na naše sdružení podalo rozsáhlou žalobu, snažilo se nás ovlivňovat přes najatou PR agenturu Ogilvy, požaduje po nás dnes již soudní cestou likvidační odškodnění 300 000 Kč, takže na nás rozhodně nátlak vyvíjí.
Vždy, když upozorníme na problémy nějakého autobazaru, tak jsme nařčeni, že jsme se zaměřili na tento jeden konkrétní a čelíme pokusům o diskreditaci. Tak to prostě na trhu s ojetými vozy chodí. Situace se trochu zlepšila v tom, že teď již alespoň nedostávám osobní výhrůžky.
Mohu Vás ujistit, že jsme na našem webu zveřejnili jen ty nejzávažnější případy, spojené s Auto ESA a v naší databázi máme řadu dalších stížností na vozy zakoupené v tomto autobazaru.
Co se týče financování, není žádným tajemstvím, že peníze na náš provoz a na vydávání příručky pro zájemce o koupi ojetého vozu jsme získali zejména od společnosti Cebia a dalších sponzorů (Uniqa, ŠkoFin, Ministerstvo vnitra ČR), což je, myslím, jasné z log těchto společností a organizací na našem webu a na samotné příručce. Tyto skutečnosti jsme rovněž opakovaně zveřejňovali na různých tiskových konferencích a v tiskových zprávách.
Případu GlobusCar / Auto ESA se věnujeme proto, že je největší a na další méně důležité kauzy nám už například i vzhledem k náročné práci na právní obraně proti žalobě Auto ESA nezbývají síly.
S pozdravem
Ing. Zbyněk Veselý
SOVA
Tak jsem narazil na tuhle skvelou diskusi pane vesely. na serveru sova jsem chtel zjistit nejake informace, jak nenaletet a misto toho je to tam zaplacane nejakou vasi zabomysi valkou s auto esa. kdybyste radsi poradil, jake auto koupit, zverejnoval treba technicke recenze (kdybyste uverejnil test treba 7let stare oktavky, tak udelate lip) atd... a ne tam vsem vysvetloval jak na vas esa podaly zalobu. to me fakt nezajima. ja si chci koupit auto a od sdruzeni vaseho typu cekam, ze mi poradi. s takovou strankou jdete do haje
Promiňte, ale naším cílem není zveřejňovat recenze, tomu se věnují velmi široce nejrůznější média. Pokud byste si přečetl cíle našeho sdružení, zjistil byste, že něčemu takovému se nevěnujeme, a ani věnovat nechceme. Naše stránky jsou zaměřené na odhalování nekalých praktik prodejců ojetých automobilů. Spor, který vedeme s Auto ESA není žabomyší, což je myslím jasné i z toho, že po nás Auto ESA za zveřejnění informací o celé kauze požaduje 300 tisíc korun. Uvědomte si, že lidí, jejichž vozy skončily po prodeji do Globus Caru v Auto ESA je skoro 200. Následně si těchto téměř 200 automobilů koupilo další 200 lidí, takže se dostáváme k číslu 400 lidí a stovkám rodinných příslušníků. Celková škoda je cca 40 milionů korun, spíš více. To, co slyšíme od jednotlivých poškozených, a to, co se objevuje ve vyšetřovacím spisu, je dost zajímavé čtení, které ukazuje hodně ze zákulisí obchodu s ojetými automobily v ČR. Proto nás tato kauza tak zajímá a myslím, že o ní ještě hodně uslyšíme, viz. např. článek v MF DNES: http://zpravy.idnes.cz/bily-kun-v-cele-autobazaru-okradal-zakazniky-o-auta-i-s-klicky-pty-/krimi.asp?c=A100514_124017_krimi_cen.
Zbyněk Veselý
Sdružení SOVA
Četla jsem zmíněný článek v MFD a upřímně řečeno netuším, co tím autor chtěl říct. Pokud tomu Kazdovi někdo předá auto se všemi doklady a pak čeká, že dostane peníze, to je postup jak z prvobytně pospolný společnosti. Tam už bych se skoro zdráhala použít sloveso okrádat. Vždyť ti lidé mu ty auta dali, pokud jsem to správně pochopila. Zajímalo by mě, jestli by byl pan Veselý taky tak naivní, kdyby mu někdo zaklepal na dveře a chtěl jeho auto s tím, že mu někdy v budoucnu za něj možná dá peníze. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že SOVA je takové klasické české sdružení pro sdružení. Hlavně že běží plat a všechno ostatní vem čert. Holt si někdo umí zařídit snadné živobytí...
Asi tady dochází k základnímu nepochopení toho, co naše sdružení dělá. Jedná se o neziskovou organizaci, jejíž činnosti se věnuji po pracovní době a zcela dobrovolně. Proto těžko můžeme dělat víc, než hovořit s novináři a ve spolupráci s nimi alespoň trochu podvedeným pomoci vytvořením tlaku na rychlejší vyšetřování policie. Nevím, co jste Moniko chtěla svým příspěvkem říci, ale o co se snžíme, je neustále dokola informovat lidi o tom, jak se mají správně chovat aby nebyli podvedeni. Co se týče Vámi zmiňované kauzy, lidé svěřili auta k prodeji do komise do bazaru Globus Car na základě podepsané zprostředkovatelské (nikoliv kupní či prodejní) smlouvy. Následně zjistili, že jejich auta byla prodána bazarem Auto ESA novým majitelům a oni nedostali od Globus Caru zaplaceno. Je otázkou, jak vypadal obchod mezi Globus Carem a Auto ESA, když i Auto ESA dnes přiznává, že plné moce podvedených lidí a kupní smlouvy na jejich vozy byly zfalšované. Ještě stále máte pocit, že si za to mohou ti lidé sami? Pokud někdo zfalšuje smlouvu, ve které vy mu prodáte svůj byt, tak se asi také budete divit, až vás někdo přijde vystěhovat a přitom jste nikomu nic nepodepsala... To by vám pak opravdu nějaké „sdružení pro sdružení“ nepomohlo.
Zbyněk Veselý, SOVA
Pak ale poukazujete na něco úplně jiného, než na co poukazuje článek v MF Dnes, na který jste v minulém příspěvku odkazoval. Tam se píše, že pan Kazda navštěvoval lidi doma, vy mluvíte o tom, že lidé prodávali svá auta přes bazar formou komise. Přece je rozdíl, když přivezu dobrovolně svůj vůz do bazaru a chci ho dát do komisního prodeje, nebo když ho vydám mezi domovními dveřmi někomu cizímu, kdo mě zrovna navštívil. To jsou dvě věci, v nichž vidím zásadní rozdíl. A také rozpor ve vaší argumentaci. Pokud řešíte to, že Globus Car někoho okradl při komisním prodeji, ok. Ale pak nemůžete argumentovat článkem v MF Dnes, který byl o něčem úplně jiném, a sice o tom, že nějaký chlapík někomu zaklepal na dveře a chtěl po něm jeho auto.
Moniko,
opravdu nechápu, o čem hovoříte a na čí straně jste. Článek jsem si znovu přečetl, abych se ujistil, že nemluvíme každý o něčem jiném. O tom, že by někdo dával p. Kazdovi klíčky mezi dveřmi tam není ani slovo. Upřímně řečeno nechápu, proč neustále útočíte na naše sdružení, které na problém upozornilo. Myslím, že byste se měla spíš zaměřit na to, jak je možné, že v Auto ESA proběhl tak obrovský objem obchodů s těmito vozy. Že je nepozorný soukromý majitel vozu, který třeba prodává ojetinu poprvé v životě, lze pochopit. Ale že druhý největší autobazar v ČR Auto ESA během pár měsíců 171 x naletí, to se nechce věřit. Mám dojem, že jste placena Auto ESA, případně pracujete v jejich PR agentuře. Jinak si nelze vysvětlit, že stojíte na straně autobazaru a ne na straně spotřebitelů. Ti si asi z vašich příspěvků udělají o vaší motivaci obrázek sami.
Zbyněk Veselý
SOVA
Mohu vás ujistit, pane Veselý, že nestojím na straně autobazaru X, Y ani Z. Kdybyste správně četl a reagoval na podstatu věci, tak byste musel zaregistrovat, že žádný autobazar neřeším. Jakýkoliv autobazar, ať už se jmenuje jakkoliv, je mi úplně lhostejný. Spíš mám pocit, že vy vedete nějakou svatou válku proti vybraným bazarům. Proč ji tedy nevedete alespoň proti všem, když už vám tak leží na srdci osud spotřebitelů? Ale to je vedlejší a nepodstatné. Opět bych si vás dovolila usvědčit z účelového čtení článku v MF Dnes. Cituji: "Jako majitel autobazaru Globus Car Praha Kazda vyhledával na internetu nabídky k prodeji a s příslibem, že už má kupce, podepisoval s prodávajícími zprostředkovatelské smlouvy. Nakonec je přesvědčil i k předání klíčků a dokumentace s tím, že peníze obratem vyplatí. Lidé nemají ani peníze, ani auto." Tomuto odstavci rozumím tak, že ti lidé dali panu Kazdovi auto se všemi náležitostmi příslibem za to, že někdy v budoucnu dostanou peníze. Vy tomu rozumíte jinak? A byl byste opravdu tak hloupý, že byste takto postupoval, kdybyste prodával auto? Já bych tak nepostupovala. To je celé a nehledejte za tím žádnou motivaci, to mi přijde paranoidní. Já se jen pozastavuju nad lidskou hloupostí, kterou vy omlouváte. V tom je myslím jádro našeho sporu. Podle mého by bylo rozumnější vzdělávat lidi, aby hloupí nebyli a nedávali podvodníkům šanci na lehké zbohatnutí. Snad bychom se mohli shodnout na přísloví: pozdě bycha honit.
Vážená paní, doporučuji se podívat na články na našich stránkách www.sdruzeni-sova.cz a přečíst si naší příručku www.sdruzeni-sova.cz/prirucka.pdf. Z uvedeného snad poznáte, že v rámci našich omezených personálních i finančních možností děláme maximum pro to, abychom zájemce o koupi ojetého vozu dostatečně vzdělali. Například dnes (4.6.2010) byl se mnou na téma vzdělávání zájemců o ojetiny celkem dlouhý rozhovor v Dobrém ránu České televize. Bohužel i tak se ne ke všem naše rady a varování dostanou. Co se týče svaté války, tu z toho udělaly až Auto ESA podáním likvidační žaloby na naše sdružení. Hezký den.
Zbyněk Veselý
SOVA“
Škoda, že jste to nesdělil dřív, určitě bych se dívala:-). Na Dobré ráno většinou nekoukám. Vy byste totiž měli fungovat výhradně preventivně, když už někdo nalítne, je to ztracený. Jediným výsledkem jsou pak skutečně žaloby a protižaloby. Všichni přece víme, jak specielně tento případ dopadne. Pár let se bude tzv. vyšetřovat, mezitím pan Kazda stihne vycestovat do zahraničí a pak ho v nepřítomnosti odsoudí na 6 let. Kdyby se tu náhodou v té době ještě vyskytoval, tak ho zavřou, po 3 letech propustí za vzorné chování a je hotovo. Ti, kteří přišli o auto, si tu ztrátu odnesou do hrobu.
Moniko, nemáš ústa vertikálně místo horizontálně to mi fakt hlava nebere co píšeš za žvásty....
Ahoj pani neviem co je pravdy na tychto veciach ale o AUTO ESA a o GLOBUS CARE som pocul aj ja svoje svoje som uz neaku chvilu v pha a dlho som hladal auto ,predsa len sa auto nekupuje na tizden ale rad by som si neaku dobu auto uzil presiel som si AUTO ESA ACKA a aj mensie bazary, no poviem Vam ze v AUTO ESA som bol najviac nespokojny ,par aut som si vyskusal a na kazde my povedaůli ze je to skoro nove km ze su realne a ze je to cesky voz po 1 majitelovy,nastastie sa v autach trochu vyznam a AUTO ESA somnou obchod neuzatvorili nastastie.Nakonec ani AUTO ESA ani ACKA ,kupil som od sukromnej osoby a som nadmerne spokojny.
Koukám že zkušenosti jsou hodně podobné u všech lidí. Já bohužel jedno auto od auto esa koupil. Také mi říkaly vše po prvním majiteli a nové v ČR jaké pak bylo překvapení když jsem s tím vozem dojel na diagnostiku do hyundae a tam mi bylo řečeno že i když má servisní knihu tak je to dotažené takže v esách poprvé a naposledy už nikdy víc.
Petře, to je snad jedno, že bylo auto dotažený ze zahraničí, ne? Nebo vám to v něčem vadí? Někdy dokonce auta zvenku bývají v lepším stavu než auta původem z ČR. Důležitější je, jak funguje. Pokud vím, tak bazary se ani nijak netají tím, že vozí auta ze zahraničí. Divil bych se, kdyby to zrovna ve vašem případě chtěli zatloukat. Proč by to proboha dělali?
Ono je problém právě v doložené servisní knize. Proto jsem chtěl vozidlo z české republiky. Některé díly které byli uváděny nesedí a nebou jsou jiná sériová čísla než jsou uváděna v servisní knize. A hlavně opravdu mi na bazaru bylo tvrzeno že vozidlo neni dovezene ze zahraničí. Také nevím proč mě to tajili a nebo zda měli prodejci na bazaru milné informace , v obouch případech to neni moc profesionílní jednání ze strany bazaru.
To by mě zajímalo, jaká seriová čísla jsou uváděna v servisní knize. V ní je maximálně číslo karoserie či číslo motoru s typovým označením, v extrému pak číslo převodovky, to používal v minulosti Opel, nikdo jiný. Pokud to nebyl extrémně pečlivý majitel, čemuž moc nevěřím. Číslo karoserie a typ motoru musí odpovídat těmto údajům, pakliže ne, je to opravdu divné. Číslo motoru či číslo motoru je dnes již nepodstané, jelikož jde o výměnný díl, stéjně jako pneumatiky.
Původ vozidla se dokládá technickým průkazem, ne servisní knihou, která může být vystaveným duplikátem. Spíš bych to viděl na vaše nepochopení, hloupost či naprostou debilitu, že si nedokážete pohlídat nejjednoduší věc, jako je technický průkaz. Trvání na původu vozidla z ČR, dokládá vaší neznalost. Vozidla z ČR jsou méně vybavená proti stejnému typu ze zemí EU a to i při stejně označené výbavě, jezdí na lepších silnicích, majitelé na jejich servisu nešetří.
Ano , nejsem žádný technik , ale pokud člověka hned někoho začnete urážet určitě to neni vaše nejlepší vizitka. Jsem jen rybář nemůžu se vyznat ve všem. Koukám ale že vy se hodně vyznáte bohužel né každý je tak zdatný aby se vyznal ve všem. A proto se člověk musí spoléhat na pomoc jiných. A já jsem jí svěřil do rukou Auto esa a hodně jsem se zklamal. Říkejte si co si myslíte , ale né každý se vyzná v autech...
Osobně bych si auto v esách rozhodně nekoupil. brácha si tam koupil starší astru ( Géčkový model ) půl roku s ní jezdil a pak už jen měnil vše co tam bylo možné. první odešli přední ramena , za nimi následovali rozvody , investice do toho auta začli narůstat a když to bylo půl z ceny auta tak se rozhodl auto okamžitě prodal a od soukromníka si koupil radši novější seat toledo takže auto esa nedoporučuju.
Po půl roce ježdění!!!!!!!!!! se mu na voze začaly množit závady. Měl si koupit vůz nový a závady by neměl. Jednou si koupil ojetinu, tak co čeká. Kdyby se vůz rozpadnul hned za bránou bazaru, tak neřeknu ani prd, ale po půl roce.. Dále říkáte, že bratr vůz prodal do jiného bazaru a nějaký chudák si ho koupil po něm. Takže on sám prodal někomu auto ve špatném stavu a soudí někoho jiného. Tak to je opravdu objektivní soudce.
Ramena přední nápravy jsou běžně opotřebitelná součástka, která je velmi namáhána, odešla mu proto, že byla již stará. Rozvody motoru jsou povinností měnit, vybral si však vůz, kde je nejkratčí interval výměny rozvodů, on sám si koupil vůz před výměnou rozvodů (řídí se ujetými kilometry). Může za to bazar, či on sám?
Tomáši Petrů, vy jste snad spadl z višně, ne??? Když si koupíte ojetinu a ještě starou, snad nečekáte, že vám bude jezdit do smrti. Bože člověče, vzpamatujte se. Auto je stroj, který jako každý jiný podléhá opotřebení. Copak vám slouží počítač nebo mobil věčně??? Ani bicykl ne, a to je podstatně jednodušší než automobil... Kdyby si koupil novější ojetinu rovnou, jezdil by bez problémů déle než půl roku. To je technická zákonitost, kterou neovlivní bazar ani žádný jiný subjekt.
Nemusí te mít strach automobil prodal na náhardní díly. Jinak ohledně spotřebního zboží ano auto nemůže rozhodně sloužit věčně , ale rozhodně na peníze za které vůz koupil adekvátní investicím do vozu. A hlavně autobazar tvrdil že auto je po výměně rozvodů. Jinak bratr auto vybíral podle kladných zkušeností s tímto modelem které měli jeho kamarádi. vybral si auto novější než mají oni takže bych viděl problém někde jinde. Ono svádět vše na uživatele je asi to nejednoduší co jde udělat. Jinak když si koupíte počítač tak vám vydrží půl roku? Já sestavuju počítače a doma mám 10 let staré pc a v pořádku pracuje takže spíš je to na uživately a o údržbě než jen se vymlouvat na to že je to spotřebení zboží to je můj názor. Náš názor na tento autobazar znáte , ale jak říkám je to náš názor pokud máte nějaké vlastní zkušenosti určitě se s námi o ně podělte. Tomáš Petrů.
Já strach nemám. To spíš by měl mít strach on, protože dřív nebo později na něj přijdou, proč to auto ekologicky nezlikvidoval. Asi mu uniklo, že dnes už se auta na náhradní díly prodávat nedají:-). Ale to jen tak na okraj... Kdybyste četl pořádně, tak byste zjistil, že já nic na uživatele nesváděl. Prostě když si koupím starou popelnici, nemůžu čekat, že bude fungovat jako nový auto. To je celé. Když si koupíte tak starý počítač, jako bylo to zmíněné auto, tak vám ani ten půlrok nevydrží. To jistě dobře víte, když se počítači zabýváte. Správně říkáte, že je to o údržbě. Kdyby to auto udržoval, tak jezdí jistě dodnes. Představa, že bude jenom jezdit a nic tomu autu nedá, je naivní. Za to ten bazar fakt nemůže, když budete objektivní...
Je vidět že autor nikdy v esách nebyl , já tam byl v neděli a smál jsem se celou dobu co jsem tam byl. Procházel jsem bazar a vybíral na místě auta a když jsem viděl jak se prodejci marně snaží nastartovat auta zákazníkům docela mě to pobavilo. Já sám sem se byl dívat na auto co jsem našel u nich na stránkách a na fotkách to vypadalo pěkně , ale realita jiná , auto bylo zcela evidentně bourané a to nemusim být odborník abych to poznal a dle slov prodejce to bylo jen lehce otřené na prakovišti. Krom toho nešli u auta otevřít ani zadní dveře , jinak jednalo se o to grande punto z roku 2006 co tam nabízejí. Takže esa pro příště né děkuji a radši se půjdu podívat jinam.
To by jste se divil že vydrží a možná i daleko déle. Opět totiž závisí na tom kdo to před vámi měl a jak se k tomu choval. Jinak bratr s tím voze byl v servisu stále takže z jeho strany bych problém neviděl a opravdu nemáte pravdu v tom že když si člověk koupí staré auto tak nevydrží , z okolí moc dobře vím že vydrží. Takže bych viděl problém jinde , ale to už teď nezměníne auto je pryč a to je jen dobře. Hlavně tohle je náš subjektivní názor na tento autobazar pokud vy máte jiné zkušenosti tak rád si je vyslechnu.
Prodával jsem vůz na inzerát a zavolal mi člověk z ESA že mají o auto zájem.Jel jsem jako vůl přes 3 hodiny s tím,že auto odkoupí.Jakmile jsem dojel tak cena šla o polovinu dolů,přičemž jsem nechápal.Auto jenž vlastním se běžně prodává od 99tis.já chtěl 85 tis.cena byla uvedena i u inzerátu včetně fotek.Samozřejmně jsem s jejich cenou nesouhlasil tudíž jsem přišel o možnost proplacení jízdného jak Eso reklamuje.Ceny vozů jsou uváděny na stránkách Esa bez DPH což jsem se také dozvěděl až na místě,podotýkám i přes to,že jsem se výslovně den před tím telefonicky informoval zda je to s DPH či nikoliv.Odpověď byla,že s DPH.Takže další šok.Auto jenž jsem měl v plánu koupit za své auto jako protihodnotu již nestálo 84900,-ale 109000,-Nemohu říci že jsešm tam byl spokojený.Jednají s lidmi jako s žebráky.A teď jak se říká třešnička na dort.Nestačilo že jsem jel přes 300 km a projel celkem dost,ale jak se mi technici v Esa koukaly pod kapotu tak opomněly kapotu dovřít.Jakmile jsem vjel na dálnici kapota vylítla a rozmlátila čelní sklo.Oprava za 15tis.A to pouze toto sklo.Okamžitě jsem volal do Esa a tam světe div se nikdo s tím nemá nic společného.Asi díky tomu,že jsem řidič profesionál již skoro 20 let a bez nehody tak jsem reagoval dost rychle a nic se nikomu nestalo.Zřejmně však i tak by Esa řekla já nic já muzikant.Každopádně na základě těchto zkušeností již do tohoto autobazaru nikdy nevkročím a nikomu to ani nedoporučím.
v autoesa mají jak jistě ze své návštěvy víte na cedulích prodejní ceny jak s DPH tak i bez... to za 1. A za 2., není povinností majitele vozidla zkontrolovat stav vozu, zda-li je schopen provozu na pozemních komunikacích?! A za 3 bych vás jako zkušeného 20 let jezdícího profesionála NECHTĚL potkat na silnici, když ani nepoznáte ze sedadla řidiče, jestli máte nebo nemáte otevřenou přední kapotu. Tohle je už na mě moc.........
Milý Bruno, možná by bylo dobré uvést, jaké auto a kdy přesně jste tam chtěl prodat. Minimálně by pak z Auto ESA mohl někdo reagovat. Takhle je to snůška anonymních stesků.
Ono je problematické určit po telefonu, jestli to auto vykoupí nebo nevykoupí. Kdyby vykoupili každý šmejd, tak jim budou lidi nadávat, že prodávají sračky. Když každý šmejd nevykoupí, tak jim zase nadávají ti, kteří byli odmítnuti. To se prostě nelze zavděčit všem...
Chci koupit ojeté auto . To , že se dělají podvody , je víc než jisté ! Dělají je všichni ! Kdybych měl akceptovat včechny rady , porady a instrukce , které bych měl při koupi ojetého auta uplatnit , byl by to maraton . Zkuste věcně , stručně nanést čeho by se kupující měl hlavně vyvarovat , aby o auto nepřišel především z důvodu zásahu policie
/ jak ověřit , že se nejedná o auto z Globcaru /. ? Děkuji .
O auto může člověk zásahem policie přijít tehdy, pokud auto pochází z trestné činnosti. V tuto chvíli už bazar Globcar delší dobu nefunguje, takže na auto z Globcaru nenarazíte. Můžete ale narazit na auto od někoho jiného, které bude třeba pocházet z trestné činnosti. Proto se vyplatí vyvarovat se koupě v takovém bazaru, který pouze zprostředkovává (tedy funguje na principu komisního prodeje) a není vlastníkem vozidla. Věcně a stručně: kupujte vozidlo pouze od toho, kdo ho v okamžiku prodeje skutečně vlastní, nikoliv od zprostředkovatele.

LIMITOVANÁ SÉRIE CORTINA X3 TRIS EVOLUTI

Madonna a Jesus: Svatba roku?
3 návrhy maličké kuchyňky v panelovém domě
Na návštěvě zahrady jako z obrázku
Losos s bylinkami