Reklama

kuchyň s obývákem (24)

Martina (3.3.2009 16:13): "Ráda bych si přečetla vaše názory a zkušenosti s propojením kuchyně s obývákem.Budeme dělat rekonstrukci bytu a pořád se nemůžeme rozhodnout jestli probourat zeď mezi kuchyní a obývákem. Už nás ale tlačí čas, rekonstrukce se…"

Domov a bydlení (511)

Interiéry, nábytek a zařizování domácnosti, kuchyně, koupelny, domácí spotřebiče, financování koupě bytu nebo stavby.

Odpovědět na příspěvek

Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Kolik dní má týden?

Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskusních příspěvků čtenářů. Redakce si vyhrazuje právo mazat či zkracovat texty naplňující skutkovou podstatu trestného činu hanobení rasy, národa a přesvedčení, či příspěvky obsahující vulgární výrazy a urážky.

Zobrazit diskusi do stromu | od nejnovějších
Martina (neregistrovaný)3.3.2009 16:13
Neregistrovaný uživatel

kuchyň s obývákem

Ráda bych si přečetla vaše názory a zkušenosti s propojením kuchyně s obývákem.Budeme dělat rekonstrukci bytu a pořád se nemůžeme rozhodnout jestli probourat zeď mezi kuchyní a obývákem. Už nás ale tlačí čas, rekonstrukce se blíží

Jsme vícečlenná rodina. Děkuji Martina

Tia (neregistrovaný)3.3.2009 20:44 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Re: kuchyň s obývákem

Ahoj. Jednou jsem v takovem byte bydlela. Jako vsechno, ma to svoje pro i proti.

PRO: muzete si u vareni povidat s "vyvalenym" muzem ci ditetem u televize / kdyz si hraje

prostor je opticky vetsi

slysite a mozna i vidite z kuchyne na televizi

muzete si vklidu pohodlne sednout a stejne vidite/ slysite, kdy uz voda vre atp

pravdepodobne nebudete muset resit problem, kam treba k svatecni veceri usadit krome rodiny i rodice/ navstevu

PROTI: pachy. plus mensi kuchyne se vetra rychleji nez velka mistnost. plus, casem mozna natuchne pohovka atp

pokud mate deti mensi, je nechavat je v "obyvaku" samotne rizikovejsi

klid. nemam samozrejme predstavu, jak to u vas funguje, ja tehdy bydlela s nekolika spoluzaky. po skole a praci jsem vecer jednoduse chtela svoji davku klidu mimo 4 sten maleho pokoje, no neslo to. kdyz jsem si chtela jen vylozit nohy a na chvilku zrelaxovat u bedny, porad me rusili hlasite se bavici spoluzaci, kteri si zrovna delali veceri. Kdyz jsem si varila nebo treba myla nadobi (tekouci voda mimochodem taky nikoho nepotesi, kdyz zrovna posloucha spravy), porad jsem mela za zady hromadku lidi. (Prosim neberte spatne, myslim ze jsem velice spolecensky clovek a ja jim v nekterych chvilich jiste prekazela take, jde ciste o absenci klidu.)

narocnejsi na zladeni vybaveni

Pak uz je jen na Vas, ktere body jsou pro vas dulezitejsi. ;-)

Martina (neregistrovaný)3.3.2009 21:58 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Děkuji moc za váš příspěvek, ráda si přečtu jakýkoliv názor, abych i já mohla hodnotit plusy mínusy ze zkušeností jiných. Díky Martina

Žena Jindri8.6.2009 0:07 Odpovědět
Jindri

jen a jen souhlas

Žena slunicko0073.3.2009 23:10 Odpovědět
slunicko007

Zkušenost mám velmi dobrou: permanentní kontakt se členy rodiny či návštěvami, nemusíte být zavřená sama v kuchyni při vaření; snadné servírování jídla; jako výhodu propojenou kuchyni s obývákem vidím i při výchově malého dítěte . hraje si ve stejné místnosti, kde je navíc i dostatek prostoru a máte ho stále na očích.Doporučuji vybírat spotřebiče s minimální hlučností i dětskými pojistkami (ale to je běžná rada i pro samostatnou kuchyň). Nevýhody typu: obývák načichlý právě připravovaným pokrmem,neuklizené nádobí v kombinaci s nečekanou návštěvou:-) či hlasitý poslech nezajímavého TV programu ostaními členy rodiny apod. lze eliminovat zabudováním posuvných dveří, které v případě nutnosti oddělí obě místnosti. Po 5 leté zkušenosti bych asi doplnila jen ty posuvné dveře, ale je to opravdu individuální.... Přeji hodně štěstí při rozhodování.

martina (neregistrovaný)3.3.2009 23:31 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Moc děkuji, ty posuvné dveře jsou dobrý nápad, ale měly by bát asi větších rozměrů, že?

Žena slunicko0074.3.2009 21:46 Odpovědět
slunicko007

Ano, aby se dala místnost rozdělit v samostatnou kuchyň a obývák. Prakticky by mohly být většinu času schované třeba ve zdi a využily by se k přepažení místnosti v případě nutnosti. Známí je mají jen shrnuté ke stranám "kuchyňoobývaku", takže opticky příliš neruší její celistvost není-li to požadováno, vypadá to hezky.

Julča (neregistrovaný)15.5.2009 14:56 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Já bych úplně nespojovala. Pak když se vaří, tak to může rušit nebo být více cítit. Možná třeba částí spojit.

Žena TYGRICE31.5.2009 8:53 Odpovědět
TYGRICE

nemám sice úplně spojený obývák s kuchyní mám tam jen takový průchod ve velikosti dveří,dala jsem tam ratanový závěs aby to bylo aspon trochuoddělené ale neměnila bych,je to fajn když něco nesu do obýváku na stůl tak nemusím pořád otevírat a zavírat dveře.v kuchyni nemám stůl protože je moc malá na to aby se tam vešel stůl.

Nelli (neregistrovaný)31.5.2009 10:36 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Příčku mezi obývákem a kuchyní jsem si nechala vybourat. Rozhodovala jsem se, zda spravit nebo vybourat a zvolila jsem druhou variantu. Vůbec toho nelituji, naopak jsem spokojená. Z mého hlediska mohu jen doporučit. Záleží také, jak je celkově byt dispozičně řešen.

Prioritní je jen Vaše rozodnutí :).

Martina (neregistrovaný)10.6.2009 10:00 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Děkuji všem, kteří přispěli na moje téma, ale bohužel všechno je jinak.Rekonstrukce se nekoná. Manžel nechce v této době vydat finance na přestavbu, protože situace v podniku je v rámci krize špatná. Takže bohužel jsem zklamaná a musím počkat až bude líp. Ještě jednou všem děkuji za reakce

Radka (neregistrovaný)18.6.2009 14:39 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den, bydlíme ve starým německým baráku a kuchyň máme oddělenou od obýváku chodbou, z vlastní i manželovi zkušenosti je to děs,žádná podpora u vaření, jsem tam věčně sama a nebaví mě to, stavíme nový barák a už se těšíme na propojený obývák s kuchyní. Takže přeju šťastnou volbu, jinak kamarádka má to stejný v paneláku a taky si stěžuje např. kvůli návštěvě, kterou zanechává v obýváku a jde dělat občerstvení...

Lamí (neregistrovaný)24.8.2009 11:21 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

-!- Edit: Příspěvek odstraněn z důvodu: off-topic

Luďka (neregistrovaný)8.2.2010 10:05 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Určitě dohromady.Je to i podle východní vědy feng-shuei správné.Je velmi nepraktické,nepříjemné když musíte něco chystat pro návštěvu(třeba jen kafé)a vy odejděte a necháte je tam samotné.

Píši to proto,že my taky budeme rekonstruovat dům a určitě chceme kuchyni s obývacím pokojem dohromady.

jarka (neregistrovaný)8.3.2010 13:44 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Kuchyň od obýváku jsme oddělili posuvnými dveřmi (ne skládacími) a pořídila jsem je za levný peníz na www.aukro.cz

Dagmar (neregistrovaný)8.3.2010 14:05 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Určitě propojte kuchyň s obývákem, pachy se vyřeší dobrou digestoří, bydlím takto již 20 let a nic bych neměnila.

Martině (neregistrovaný)16.3.2010 8:51 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

milá Martino,zvažte taky jaký čas máte na úklid.Já se třeba hodně věnuji práci a potom nestíhám mít vždy kuchyni ok.Když potom dojde nečekaná návštěva,já doletím večer z práce a na lince mám nádobí od včerejšího dne,ocením,že mám dveře.Jarmila

Jana (neregistrovaný)17.3.2010 9:09 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Rozhodně propojit. Já už bych jinak nechtěla. Když přijdem k rodičům na návštěvu, všichni se tlačíme v kuchyni u stolu, protože chceme povídat s mamkou, která něco kuchtí a obývák je prázdný. Naši se tam jen dívají na televizi.

Ája (neregistrovaný)19.3.2010 20:09 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

I já mám obývák s kuchyní je to bezva,už jinak bych to neřešila.

gabina (neregistrovaný)22.4.2010 20:58 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

ahoj nevím si rady jak skoubit barevně kuchyn s obýváke.Kyuchyn má barvu kalvádosu a je to na severní stranu.Jsou tam dvě francouzka okna.Mám dá plovoucí podlahu do celé místnosti-mám již vybranou světlejší dub,nebo pod kuchyn světlou dlažbu aby kuchyn vynikla? Nikde nemůžu najít inspiraci Děkuji G

Lilka (neregistrovaný)18.5.2010 5:56 Odpovědět
Neregistrovaný uživatel

Mně vyhovuje oddělená kuchyně.Při vařeni mi hraje radio a neruším tu část rodiny,která v obývacím pokoji sleduje televizi,čte,poslouchá hudbu.Také jsou návštěvy, které nemusím,nebo neznám,nebo nejsou určeny pro mne.Takže nepřekážím, kutím v kuchyni.

Žena Hedunka 0921.8.2010 21:42 Odpovědět
Hedunka 09

Martino neváhejte , zvlášt kuchyn to bylo za dob mého dětství a mládí.já už v 75 roce nechala rekonstruovat pěti pokojový byt , kde byla kuchyn zvlášt a to tam dveře nebyly, jen obloukovitý průchod.a za ní byla malá jídelna. v koupelně wc , pračka a jiné.Obyvák ,ložnice a dva dětské pokoje.Vše jsem změnila a lidem se to moc líbilo .Bytová změna mě moc baví.I dnes kdy už bydlím sama a mám svuj malý byt , mám kuchynský kout v obyváku , kulatý jídelní stůl a už obyváček Budete pořád společně a mužete i při škrábání brambor , si povídat a jestli máte děti , tak to je vůbec prima. Moje dcera žije za velkou louží a v domě má vekou kuchyn i s obyvákem a jídelnou.. a jsou tam pořád všechny , i když mají každý svuj pokoj.zdravím.....

Žena annavi21.8.2010 23:05 Odpovědět
annavi

mám KK jen doporučuji, a nádobí cpu do myčky a není nic špinavého vidět, takže super

Žena Vinie24.8.2010 19:39 Odpovědět
Vinie

Chtěla bych Vás moc poprosit o zaslání hlasíku na tomto odkazu: http://www.ruukkistrechy.cz/renovation/contest/view/1df7afc7f0b3b287afc11df9d15351914bcb058b058/ s přítelem rekonstruujeme baráček a moc by se nám tato pomoc hodila. Jde hlasovat z každého prohlížeče, ale raději na jiné jméno a e-mail. Děkuji moc Jana.VELICE RÁDA VŠEM OPLATÍM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokud jsem Tě touto zprávou naštvala, tak se moc omlouvám a přeji hezký den! jana

Reklama

Reklama

Akční nabídky

Reklama