Z očí do očí

Charli se narodila do rodiny, kde otec je normálního vzrůstu a matka má jednu z forem dwarfismu. Nikdy tedy neměla pocit, že by byla jiná, nebo, že by tím, že je malého vzrůstu, měla trpět. Vzali ji takovou, jaká je. Veselá a svá. Ve stejném duchu hledala mladá dívka lásku. Se svým vzrůstem byla smířená už dávno, ale dlouho se jí nedařilo najít toho pravého, který by vůči ní netrpěl předsudky. Po dlouhých měsících marného hledání zanevřela na dlouhány a zkusila pátrat mezi sobě rovnými. Podařilo se.

Život jako každý jiný

Krátce po seznámení se vzali. Nebylo třeba dlouhého poznávání. Věděli, že v dětství a pubertě si kvůli svému vzhledu zažili dost posměšných poznámek a pohledů. Věděli, co život liliputa obnáší, a že je s trochou vůle nemusí omezovat. Pořídili si domek na předměstí Sydney a přizpůsobili ho svým potřebám. Na sociálních sítích, kde jsou aktivní už přes šest let, se snaží ukázat, že i když se život snaží podrazit vám nohy, zvládnete překážky zdolat a žít spokojeně. Demonstrují lásku a sdílejí střípky ze svého života.

Nevole sledujících se naplno projevila, když Charli otěhotněla. Pár čelil nespočtu urážek a pochybností, proč si pořizovat s tak výraznou genetickou vadou děti a vystavovat je riziku dědičnosti. Šance na předání dwarfismu byla vysoká, ale Charli to neodradilo a dnes je už dvojnásobnou matkou.

Půl tak a půl jinak

První dcerka zdědila typ trpaslictví po mamince, druhá po tatínkovi. Někteří rodinu podporují, jiní je osočují z hazardu se zdravím svých potomků a při volbě slov si neberou servítky. Všichni jsou spokojení a na první pohled šťastní. Starší Tilba je mimo absenci centimetrů zdravá jako "řípa", její sestřička jakbysmet. Nepřipouští si limity a dělají to, co je baví. Společné chvíle tráví na pláži nebo v posilovně, chodí na dlouhé procházky, cestují a baví se s těmi, kteří je neodsuzují, aniž by je poznali.