Dívka je začala užívat a v den, kdy měla mít narozeninovou oslavu, si všimla, že má oteklé rty i víčka. V nemocnici ji ale odbyli s tím, že jde o obyčejný opar. Během čtyř dnů se její stav radikálně zhoršil, po celém těle se jí udělaly skvrny a začaly ji sužovat nesnesitelné bolesti. Matka Carmen ji okamžitě odvezla do jiné nemocnice, kde se zhrozili.

Po sérii testů lékaři zjistili, že dívka trpí extrémně vzácnou alergií na předepsané medikamenty, takzvaným Stevens Johnsonovým syndromem. Léky způsobily, že její kůže de facto začala hořet zevnitř, takže se jí po celém těle udělaly popáleniny.

Danika se k doktorům dostala na poslední chvíli. Pokud by přijela jen o den později, mohla trvale oslepnout a nakonec by jí vypověděly službu plíce, což by znamenalo jistou smrt.

Dívku pak čekala klasická léčba, jakou procházejí vážně popálení lidé. To znamená velmi zdlouhavý a nepříjemný proces. Danika nicméně věří, že bude vypadat jako dřív a povede opět normální život, jen s jinými léky na epilepsii.