Trimestr v předklonu

Ranní nevolnosti jsou jedním z nežádoucích projevů těhotenství. Občasná přepadovka je bez problémů, ale pokud problémy trvají bez přestání, je třeba vyhledat lékařskou pomoc. Mohlo by dojít k vyčerpání, dehydrataci a ohrožení plodu.

Jsou ženy, které první trimestr stráví na toaletě, jiné prožívají pohádkové těhotenství bez negativních příznaků. Častými ranními nevolnostmi trpí nastávající maminky, které očekávají holčičku.

Nejste v tom sama

Fyzická a především psychická zátěž v těhotenství se netýká jen žen, ale i mužů a jejího nejbližšího okolí. Právě budoucí tatínek může být spolehlivým indikátorem, narodí-li se chlapec nebo dívka.

Někteří muži nenechávají nic náhodě a prožívají se svou partnerkou solidární těhotenství a poctivě přibírají. Čím víc se kulatí, tím větší je šance na příchod holčičky.

Jako v pubertě

Vzpomínáte si na tu neskrývanou radost, kdy jste se konečně zbavila pupínků a vyrážek? Hormonální změny v těle, které má na svědomí právě probíhající těhotenství, vás vrátí o mnoho let zpátky.

Jestliže máte obličej obsypaný červenými tečkami jako v pubertě, dá se předpokládat, že očekáváte malou princeznu. Říká se, že dívky berou svým matkám krásu, chlapci jim pomáhají rozkvést.