Simona Babčáková je velmi osobitá herečka s výrazným, zapamatovatelným obličejem. Je žákyní improvizátora Jaroslava Duška a ač už jí dávno není dvacet a za své výkony na jevišti byla nominována na cenu Alfréda Radoka jako objev roku a herečka roku, česká veřejnost jí přesto donedávna téměř neregistrovala. Všechno změnila jediná role - barmanka v úspěšném seriálu TV Nova Comeback. Od loňského podzimu se tedy s jejím obličejem potkáváme často i na titulních stranách v novinových stáncích…

A

Auto

Kdysi jsem při jízdě na kole řešila křižovatky tak, že jsem přecházela přes přechody pěšky a dopravní značky pro mě byly nesrozumitelným „kódem“. Od chvíle, kdy řídím auto, jízdu miluju a auto je pro mě posvátné místo.

Babička

Člověk, který mě zásadně ovlivnil a vychovával.

Cukroví

Vánoční cukroví miluju tak, že si ho v prosinci zamrazím a uprostřed léta ho pak vytáhnu a děsně si na něm pochutnám.

Dítě

Můj syn Albert. Brzy mu budou čtyři roky. Je mým každodenním zdrojem radosti a slasti.

Euforie

Stav, ve kterém se často nacházím.

Feminismus

Pojem, který je záměrně zprofanován. Já jsem za něj ale naprosto vděčná a snažím se ho v životě praktikovat. Feminismus pro mě znamená rovnost pohlaví.

Gravitace

Je moc důležitá a zrovna teď pracuju na své „vnitřní“ gravitaci. Snažím se žít na zemi a moc se nevznášet v oblacích.

Humor

Dominantní koření mého života. Mám ráda suchý anglický humor. A nějaký vtip? Jde blondýnka s hnědovláskou po poušti a vtom uvidí lva. Hnědovláska vezme písek, hodí ho lvovi do očí, rychle vyleze na jediný strom a volá na blondýnku: „Dělej, polez, než tě ten lev sežere!“ A blondýnka jí odpoví: „Ale já jsem mu ten písek do očí neházela...“

Inteligence

Dost se u mě pojí se smyslem pro humor a s pojmem feminismus, protože ten já považuji za sociální inteligenci. Vážím si inteligentních lidí a oceňuji je.

Jídlo

Zrovna se snažím pěstovat „umění“ zastavit se v jídle včas. Když mi něco chutná, tak chci, aby ta chvíle neskončila. Přejím se a je mi špatně. Problém je ale v tom, že mi chutná každé jídlo, které jím. Hledám tudíž tu správnou míru, jíst málo a častěji. Preferuji jídla vegetariánská a z masa jím občas krůtu nebo ryby. Když jsem ale na návštěvě a někdo mě pohostí, sním všechno.

Krabice

Objevila jsem fatální řešení na nepořádek v domácnosti, a to jsou právě krabice. Jsem z toho úplně v extázi. Krámy jsou pryč a zvenku všechno vypadá nádherně a uklizeně.

Lyžování

Nikdy v životě jsem nelyžovala a vůbec mě to neláká. Syna Alberta učí lyžovat babička s dědečkem. Nechystám se ani na dovolenou na hory, naopak pojedu do Egypta a splním si tím svůj velký sen. Poprvé se v zimě ohřeju.

Mateřství

Největší překvapení mého života. Nečekala jsem, že to bude tak slastné a příjemné. S Albertem cítím každodenní blaženost.

Nuda

Šedá ocelová nuda. Takový mám pocit z celého svého dětství. Teď, když mám život hodně aktivní a stane se mi náhodou, že mám volné odpoledne, ležím a vyloženě si té nudy užívám.

Optimismus

V pubertě jsem měla sebedestruktivní vztah k životu. V průběhu dalších dvaceti let jsem došla k tomu, že jsem absolutně naivní, euforický, nadšený a v budoucnost věřící optimista.

Pokora

Každý den hledám tu jemnou nuanci rovnováhy mezi sebeúctou, sebevědomím a pokorou.

Risk

Riskujeme každý den a za risk přicházejí odměny. Když v mém okolí někdo zariskoval, ať už zrušil svoje povolání a odjel třeba do ciziny nebo skončil nefungující vztah, byť to přineslo spoustu existenčních problémů, vždycky to vyšlo. Jsem přesvědčená, že když člověk projeví odvahu přijímat, vesmír nemá důvod nedávat.

Sitcom

Seriál Comeback, který běží na Nově. Vždycky jsem si přála být sitcomovou herečkou a je to tady. Cynická Simona za barem mě opravdu baví.

Tetování

Na ženu mám tetování poměrně veliké. Vždy si nechám kousek dotetovat jako fyzickou připomínku, že se v mém životě něco důležitého stalo. Tetování mi připomíná to, co je dobré nezapomenout.

Úklid

Bez paní Olgy, která u nás uklízí, bych domácnost absolutně nezvládla. Vždy po její návštěvě zavládne klid a mír. Jsem ráda, že spousty žen už pochopily, že nemusejí zvládat všechno samy a že jsou daleko důležitější věci. Třeba si hrát se synem, jít s ním do kina nebo na výstavu

Vulgarismy

Vulgarismy beru jako vykřičníky! Jako něco, čím chci zdůraznit a naznačit, že to myslím opravdu vážně. V kontaktu s dětmi se jim vyhýbám, ale mezi dospělými, a hlavně mezi kolegy herci je beru jako „ventily“. Dají se jimi báječně zlehčit příliš vážná témata.

Zvířata

Mým dětským přáním bylo mít kočku a trochu se mi to zvrhlo, protože zanedlouho budu mít hned tři.

Tento článek vyšel v časopisu Překvapení, ve kterém každé pondělí najdete:

  • Příběhy ze života, tipy do domácnosti, rady odborníků, rozhovory
  • Pořádnou porci křížovek a zábavných soutěží
  • Navíc máte šanci vyhrát parádní výhry! auto * skútr * notebook * LCD * digikamera * dovolená u moře * penízky na ruku * pomocníky do kuchyně a na zahradu * hračky...