Vévodkyně Meghan pochází ze smíšeného manželství, její otec je běloch, maminka černoška. V konzervativní královské rodině je míšený původ velmi neobvyklý, i když ne zcela ojedinělý. Podle některých odborníků měla míšené kořeny také královna Charlotte, manželka krále Jiřího III., která žila na přelomu 18. a 19. století.

"Míšený původ mi trochu zamlžil vlastní identifikaci," přiznala Meghan před třemi lety v rozhovoru pro magazín Elle. "Byla jsem jednou nohou na obou stranách barikády. Ale vyrovnala jsem se s tím. Umím říct, kdo jsem, odkud jsem přišla, jsem hrdá na svůj silný hlas sebevědomé míšené ženy."

Podle britské profesorky psychologie Sarah E. Gaither svatba s princem Harrym učinila z Meghan kulturní ikonu: "Komunita míšených ras ve Spojeném království vzrůstá jako nikde jinde na světě. Meghan jako by byla symbolem tohoto měnícího se demografického spektra v naší společnosti."

Radostnou zprávu o očekávání potomka Harry s Meghan oznámili při své cestě po Austrálii. Právě zde také dostali první dárečky pro miminko: plyšového klokana a teplé botičky. Podle královského protokolu by Meghan coby nastávající maminka neměla nikam cestovat, proto si pár podle spekulací počkal s oznámením jejího těhotenství až na chvíli, kdy bude mimo Britské ostrovy, aby se cesta do Austrálie nemusela odkládat.

Pohlaví očekávaného miminka se prý nedozvíme až do chvíle, kdy se narodí. Už teď jsou na něj ale uzavírané sázky, stejně jako na jeho jméno.