Každého člověka, který se někdy setkal s módním návrhářem, nejspíš překvapí, že Michael Kors není žádný afektovaný panák, ale naopak velice milý chlapík. Je to člověk se vkusem, který si neustále dělá z něčeho legraci a nejvíc sám ze sebe. Veřejně přiznává, že má rád luxus, ale ne přehnaný. Je rád, že si může kupovat hezké věci a jejich cenu nemusí řešit. Radost má z vydražených dopisů za desítky tisíc dolarů a úplně se raduje i z lampy koupené na blešáku za dvě babky. Naprosto bezmezně obdivuje a zbožňuje New York a proto si spolu se svým manželem Lancem LePerem, který v jeho firmě funguje jako ředitel kolekcí pro ženy, pořídili penthouse přímo v Greenwich Village.

V celém domě je přítomna spousta váz, mís, košů, dřevěného nábytku, knih, fotek a fůra sošek. Michael uznává, že má na tyto věci tak trochu úchylku. Mísy zkrátka miluje a má je naprosto v každé místnosti. Také si ujíždí na různých historických drobnůstkách, které obdivuje. Ve svém čtecím koutku (je zachycen na fotkách v galerii) má slavnou fotografii od Richarda Avedona, kde zachytil německou herečku Nastassju Kinski s hadem. Nastassja má na portrétu porcelánový náramek a právě tento náramek Michael objevil při jednom ze svých výletů do Miami, když prohrabával šperky v jednom vintage obchodů.

"Ten náramek na mě prostě volal. Vážně nevím, jestli je to originál, a ani jsem to nezjišťoval. Zaplatil jsem za něj třikrát tolik než bylo na cenovce a mám ho tady na čestném místě. Pro mě to je ten náramek a hotovo," usmívá se návhář. Svým životem proplouvá s lehkostí a humorem. Snaží se si nedělat z ničeho hlavu a tento přístup se ostatně odráží i na jeho práci. Je svěží, elegantní, ale zároveň lehká a hravá. Jako on sám.