Když se na Kate a Williama usmálo štěstí potřetí a očekávali další miminko, hodně dlouho se spekulovalo o tom, zda přijde na svět princ, nebo princezna, a jak se bude jmenovat. Nakonec přiletěl čáp a královský pár se dočkal dalšího chlapečka. S jeho jménem to ale nebyla žádná legrace. Ačkoli psaná pravidla pro jména královských dětí nejsou, jméno vždy schvaluje královna a ta si potrpí na tradice. Novorozený princ dostal jméno Louis Arthur Charles. Ačkoli Louis není v britské královské rodině zcela běžné jako první jméno, neboť má původ a tradici spíše ve Francii, má ho ve jméně chlapečkův starší bratr i otec. Je to druhé prostřední jméno prince George a celé jméno prince Williama zní William Arthur Philip Louis.

Navzdory prvnímu dojmu nepříliš častého jména, má ale Louis v rodině velice speciální význam. Jmenoval se tak strýček prince Philipa, manžela královny Alžběty II. a podle informací z okolí královské rodiny, byl strýček Louis pro Philipa vzorem, mentorem a velice ceněným rádcem. Vzhledem k tomu, že prozatím nejmladší potomek Williama a Kate, je v následnictví na trůn až pátý, a vládnout bude nejpravděpodobněji princ George (po princi Charlesovi a Williamovi), chtěli by jeho rodiče, aby byl pro svého staršího bratra v životě oporou a možná i oním cenným rádcem. Jako princ bude mít jistě více času naslouchat hlasu lidu než jeho bratr král.

Malý princ, který se narodil teprve 23. dubna 2018, se má čile k světu a každý měsíc se více a více vybarvují jeho rysy. Zatímco George i Charlotte zdědili po otci světlé vlasy, tvar očí a George nepochybně i úsměv, malý Louis vypadá, že bude celá Kate. V sedmi měsících působí dojmem naprosto zdravého miminka a roste jako z vody. Už teď se těšíme na další oficiální fotky, které přinesou dokumentaci dalšího vývoje životů královské rodiny.