23. dubna 2018 se narodil další následník trůnu, princ Louis. Ve Velké Británii je zvykem, že pokud nenastanou komplikace, je novopečená maminka i s uzlíčkem propuštěna ještě ten samý den. A tak se stalo i v královské rodině. Před odchodem z porodnice spolu s princem Wiliamem zapózovali fanouškům a novinářům z celého světa, kteří je dlouhé hodiny očekávali. Kate vypadala fantasticky a v červených šatech s bílým límečkem vzdala hold zesnulé Dianě.

Společenskou událostí, na které nemohla vévodkyně chybět, byla květnová svatba prince Harryho. Jelikož bly doslova pár dnů po porodu, oblékla krémový kabátek. Zajímavostí je, že na tak honosnou událost oblékla kousek, který jí ve skříni ležel už nějaký ten pátek. Stačilo ho doplnit výrazným kloboukem a dokonalý svatební outfit byl na světě. Jen co si ale odbyla formální část, spěchala za svými dětmi.

Dovolená s malým Louisem byla tentokrát o něco delší a trvala skoro půl roku. V životě vévodkyně jsou ale akce, které si nenechá ujít. Na Wimbledonu začátkem července byla opět jako proutek a zářila v sytě žlutých šatech.

Když se Kate v roce 2012 objevila v dlouhých tyrkysových šatech od Jenny Packham na recepci Olympijských her, módní nadšenci tleskali. Druhou šanci jim dala letos v říjnu, když se ve stejné róbě objevila na Tusk Conservation Award. Skvělý způsob, jak si přihrát body za oblíbenost.

Ke konci roku se ukázala v tartanové sukni a elegantním černém svetříku s perleťovými knoflíky. A byla opět dokonalá, vlídná a usměvavá. Přesto se někteří poukazují na její enormně útlý pas. Zřejmě důsledek kolotoče starostí o děti, života pod drobnohledem a úmorného dodržování protokolu.

Diář má Kate nabitý společenskými akcemi po celý rok a letos to nebude jiné. Vévodkyni Meghan a prince Harryho čekají příjemné rodičovské starosti, a tak budou Kate s Wiliamem v jednom kole.

V galeri najdete 37 modelů, které jsou tak typické pro sympatickou vévodkyni Kate.