Tenisová naděje

Na sklonku roku 1963 se v Dánsku narodil Lars Ulrich. Jeho otec se v něm snažil vzkřísit tenisový talent a málem se mu to podařilo. V juniorské skupině se Lars probojoval mezi desítku nejlepších dánských hráčů. I přes vidinu slibné sportovní kariéry měl vždycky slabost pro hudbu a doma trávil čas mezi lepenkovými krabicemi a cvičil rytmus. Nakonec rodiče jeho zoufalé volání po bicích vyslyšeli.

Vlažný začátek

Motivován úspěchy Black Sabbath nebo Deep Purple neviděl překážky, ale jen otevřené možnosti. Ve svých 13 letech se s rodinou přestěhoval do daleké Kalifornie a podal si do místních novin nesmělý inzerát. A vyšlo to. Ozval se skvělý kytarista James Hetfield a Dave Mustaine a Cliff Burton. Ten ale propadl drogám dřív, než stačil Metallicu zachvátit světový úspěch, a tak byl velmi brzy nahrazen Kirkem Hammetem. Během prvních deseti let vydala "garážová" kapela tři alba, ale ani jedno z nich neuchvátilo kritiky ani posluchače. Neměli svůj styl a jedinečný rukopis, který by je odlišil od spousty jiných skupin.

Black Album

Rok 1991 byl pro Metallicu přelomový. Vydali legendární Black Album nadité nesmrtelnými hity jako Nothing else matters. Od té doby se skupina vezla na vlně úspěchu bez přestání téměř deset let, než jí začaly rozežírat spory mezi členy. Všechen vztek ze sebe dostali v roce 2003. Hněv, zloba a výčitky se v písních na albu St. Anger daly téměř nahmatat. S novým nádechem přichází i nový basák Robert Trujill a Metallica bez dalších kolizí funguje dodnes. Je sázkou na jistotu, na nezapomenutelnou show, brilantní provedení, hluboké myšlenky i provotřídní metal.

Domov

Po stěhování přes půlku světa se Larsova rodina usadila nedaleko San Franciska. Jeho blízké si okolí si natolik zamiloval, že tam prožil celý svůj dosavadní život. Až jeho třetí žena Jessica Miller ho donutila prodat luxusní sídlo v Tiburonu nedaleko ikonického mostu Golden Gate. Za závratných 12 milionů dolarů nebude nový majitel ošizen. Rozlehlé terasy s výhledem do zátoky, posilovna, soukromé lázně i extravagantní koupelna stojí za každý cent.